Η Roblox αγόρασε τη Loom.ai που μετατρέπει τις selfie σε ρεαλιστικά είδωλα

Η Roblox αγόρασε τη Loom.ai που μετατρέπει τις selfie σε ρεαλιστικά είδωλα

Η Roblox ανακοίνωσε περιχαρής ότι απέκτησε τη Loom.ai μία καινοτόμος εταιρεία παρέχει διάφορες προηγμένες υπηρεσίες όπως, δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μετατρέψουν τις φωτογραφίες selfie που τραβούν από το κινητό τηλέφωνο σε ρεαλιστικά τρισδιάστατα είδωλα μέσω εφαρμογής για Android και iOS. Επιπλέον, ο Roblox ανέφερε ότι η εταιρεία αναβάλλει την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) έως το 2021, σύμφωνα με έκθεση της Wall Street Journal. Να σημειωθεί πως δεν έχει γνωστοποιηθεί το χρηματικό ποσό της εξαγοράς.

Το Loom.ai ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2016, με στόχο την αυτοματοποίηση της δημιουργίας τρισδιάστατων ειδώλων από μια και μόνο selfie. Με τούτη την εξαγορά, η Roblox θα έχει πλέον στην κατοχή της τις υπηρεσίες της Loom.ai που θα της επιτρέψει να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία τύπου animation προσώπου σε πραγματικό χρόνο, το οποίο λειτουργεί με τη χρήση νευρωνικών δικτύων, βαθιάς μάθησης, μηχανικής όρασης για ρεαλιστικά οπτικά εφέ.

Το Roblox έχει περισσότερους από 36 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες στον εικονικό του κόσμο, όπου οι παίκτες μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια, το οποίο πρακτικά θεωρείται μία ιδιαίτερη μορφή βιντεοπαιχνιδιών που δεν τις συναντάς εύκολα στο διαδίκτυο.

Το Loom.ai με που έχει την έδρα του στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ιδρύθηκε από 2 ταλαντούχα άτομα που δούλευαν πρωτύτερα πάνω στον τομέα των οπτικών εφέ για την DreamWorks και την Lucasfilm. Ο στόχος τους ήταν να επιτρέψουν στους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να χρησιμοποιούν με ευκολία τα τρισδιάστατα είδωλα, ώστε να μεταφράζουν τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικόνες και τις φωτογραφίες.

Εν τω μεταξύ, η Roblox αναμενόταν να παρουσιάσει την IPO της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, η Wall Street Journal δήλωσε σήμερα ότι η IPO θα πραγματοποιηθεί τελικά τον Ιανουάριο του 2021, το νωρίτερο.

Ο Roblox αρνήθηκε να σχολιάσει την IPO. Οι ιδρυτές του Loom.ai, ο Mahesh Ramasubramanian και ο Kiran Bhat, δήλωσαν ότι το όνειρο τους πλέον έγινε πραγματικότητα και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πώς θα επιτύχουν πιο σύντομα το στόχο τους με την βοήθεια της Roblox.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας