Η Amazon ξεκίνησε τη λειτουργία ζωντανής μετάφρασης στην Alexa

Η Amazon ξεκίνησε τη λειτουργία ζωντανής μετάφρασης στην Alexa

Η Amazon ξεκίνησε σήμερα τη ζωντανή μετάφραση στην φωνητική βοηθό Alexa που στοχεύει να βοηθήσει τις συνομιλίες μεταξύ ανθρώπων που μιλούν δύο διαφορετικές γλώσσες, αξιοποιώντας την αναγνώριση ομιλίας και την τεχνολογία αυτόματης μετάφρασης. Η Amazon λέει ότι η Ζωντανή μετάφραση μπορεί να ερμηνεύσει ανάμεσα σε μια σειρά γλωσσών σε πραγματικό χρόνο, όπως Αγγλικά και Γαλλικά, Ισπανικά, Χίντι, Πορτογαλικά Βραζιλίας, Γερμανικά ή Ιταλικά.

Η πανδημία φαίνεται ότι έχει αυξήσει κατακόρυφα τη χρήση εφαρμογών που σχετίζονται με τις φωνητικές εντολές και τους εικονικούς φωνητικούς βοηθούς, οι οποίες ήταν ήδη σε ανοδική πορεία. Σύμφωνα με μια μελέτη των NPR και Edison Research, το ποσοστό των ατόμων που έχουν στην κατοχή τους συσκευές με ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και τα χρησιμοποιούν εντολές, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, αυξήθηκε εκθετικά από τις αρχές του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Το ένα τρίτο των ανθρώπων που έχουν στην κατοχή τους έξυπνα ηχεία λένε ότι ακούνε περισσότερη μουσική, και γενικότερα τα χρησιμοποιούν πιο εντατικά για ψυχαγωγικούς σκοπούς σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι το προηγούμενο αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Ενώ σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Juniper Research, αναμένεται ότι μέχρι το 2024 θα υπάρχουν 8,4 δισεκατομμύρια έξυπνα ηχεία.

Για να λειτουργήσει η ζωντανή μετάφραση με την Alexa απαιτείται κάποιος να έχει οπωσδήποτε στην κατοχή του μια συσκευή Amazon Echo ώστε να μεταφράσει 1 από τα υποστηριζόμενα ζεύγη γλωσσών. Έπειτα ο χρήστης πρέπει να δώσει την φωνητική εντολή «Alexa, translate French» και θα αρχίσει να μεταφράζει μεταξύ Αγγλικών και Γαλλικών, ενώ αναφέροντας την εντολή «Alexa, stop» θα τερματιστεί αυτόματα η μετάφραση.

Το νέο χαρακτηριστικό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση που φιλοξενείται κάποιο ξένο άτομο στο σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή έστω αν ήρθε ένας άνθρωπος για ολιγόωρη επίσκεψη στην οικία σας. Οπότε, ως καλός οικοδεσπότης θα μπορείτε να συνεννοηθείτε καλύτερα μαζί του για να μη νιώθει άβολα.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας