Έρευνα δείχνει πως οι επενδυτές πιστεύουν ότι το Bitcoin δεν θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια ως το 2030

Έρευνα δείχνει πως οι επενδυτές πιστεύουν ότι το Bitcoin δεν θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια ως το 2030

Μια έρευνα που διενεργήθηκε από την Genesis Mining με μορφή δημοσκόπησης διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι επενδυτές που ασχολούνται ενεργά με το Bitcoin δεν πιστεύουν πως η τιμή του BTC θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια έως το 2030, ενώ το 3,5% των ερωτηθέντων ανέφερε πως εκτιμά ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 500.000 δολάρια μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Η Genesis Mining είναι μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, διεξήγαγε την παρούσα έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας 1.000 ερωτηθέντες που είναι τωρινοί και πρώην επενδυτές του Bitcoin που εδρεύουν όλοι στις ΗΠΑ – τα δύο τρίτα των οποίων πιστεύουν ότι το BTC είναι ένα καλύτερο μακροπρόθεσμο επενδυτικό καταφύγιο σε αντίθεση με το δολάριο.

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει σε αξία το χρυσό κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε έως 10 ετών, ενώ το 65% να εκφράζει την πίστη του ότι η αξία της BTC θα συνεχίσει να ανεβαίνει σταθερά με το πέρασμα των καιρών.

Δυσπιστία έναντι του Bitcoin

Ωστόσο, παρά το φαινομενικά ευνοϊκό κλίμα, μόλις το 17% των ερωτηθέντων προέβλεπε ότι η τιμή του Bitcoin θα ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια έως το 2030. Ένα επιπλέον 17% προβλέπει ότι η τιμή του θα μειωθεί δραστικά την επόμενη δεκαετία, ενώ το 1/6 των ερωτηθέντων δεν αισθάνθηκαν σίγουροι για την κερδοφορία του.

Συνολικά, το 50,1% των ερωτηθέντων υπολόγιζε ότι το BTC θα αξίζει 20.000 δολάρια ή λιγότερο έως το 2030, το ένα τρίτο προέβλεπε ότι η τιμή θα είναι 10.000 δολάρια ή λιγότερο, και το 11,8% προέβλεπε πως η τιμή του θα κατέβει κάτω από 1.001 δολάρια.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είναι απόλυτα πεπεισμένοι ότι το BTC θα παρουσιάσει στάσιμη ή πτωτική απόδοση τα επόμενα 10 χρόνια, και αυτό επειδή θα παρεμποδιστεί από τους ισχύοντες νόμους που θα θεσμοθετήσουν οι κυβερνήσεις, ενώ το ένα πέμπτο προέβλεψε την πλήρη απαγόρευση τωβ κρυπτονομισμάτων από τις κυβερνήσεις.

Περίπου το 17% των ερωτηθέντων που δεν είναι πλέον επενδυτές του Bitcoin αναμένει ότι κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα ή ένα ψηφιακό νόμισμα που θα εκδοθεί από μια κεντρική τράπεζα (Central bank digital currency) θα το κατεδαφίσει από την κυριαρχία του. Σχεδόν το 10% των συμμετεχόντων δεν πιστεύουν ότι «θα υπάρξει πρακτική περίπτωση χρήσης» του Bitcoin στο μέλλον, κάτι που συνεπάγεται πως δεν θα είναι εύχρηστο για το μέσο πολίτη, όπως το συμβατικό χρήμα.

Σχεδόν το 30% των αισιόδοξων ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η υιοθέτηση του Bitcoin θα προέλθει από τη μείωση της εμπιστοσύνης έναντι στα νομίσματα fiat, όμως το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι το 25,8% να αναμένει «μια σημαντική οικονομική ύφεση» που θα προκαλέσει ευρεία υιοθέτηση του BTC.

Ωστόσο για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, κανείς δεν αποκλείει ότι το γεγονός πως κάποια στιγμή στο μέλλον ενδεχομένως να διαλυθεί οικονομική ζώνη του ευρώ, λόγω ασυμφωνίας μεταξύ των κρατών μελών, και κάπως έτσι θα καταργηθεί το συγκεκριμένο νόμισμα. Αυτές είναι εικασίες που τις μελετούν διάφοροι οικονομολόγοι για λογαριασμό των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, προφανώς για να είναι έτοιμοι για κάθε παν ενδεχόμενο και να μην βρεθούν ξεκρέμαστοι τη δύσκολη στιγμή.

Άλλωστε, είναι γνωστό τοις πάσι, πως στη ζωή δεν είναι τίποτα σίγουρο, πόσο μάλλον στην οικονομία που διακυβεύονται τεράστια χρηματικά πόσα και αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα από το γεγονός ότι έχουν γίνει τόσοι πόλεμοι για το πετρέλαιο, ανεξάρτητα εάν η προβαλλόμενη αιτία ήταν κάποια άλλη.

Διάβασε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας