Η Ρωσία σχεδιάζει να καλέσει τον Mark Zuckerberg για να απολογηθεί περί της ιδιωτικότητας των χρηστών

Η Ρωσία σχεδιάζει να καλέσει τον Mark Zuckerberg για να απολογηθεί περί της ιδιωτικότητας των χρηστών

Η Ρωσία σχεδιάζει να καλέσει τον Mark Zuckerberg για να απολογηθεί περί της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Έχουν περάσει μόλις δέκα μέρες από τότε που ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, κατέθεσε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, όπου οι προσωπικές πληροφορίες σχεδόν 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook είχαν καταχραστεί, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Με το ίδιο παραπάνω σκεπτικό, αρκετοί Ρώσοι πολιτικοί σχεδιάζουν να καλέσουν τον ηγέτη του Facebook να απολογηθεί κατά τον ίδιο τρόπο στο Ρωσικό κοινοβούλιο.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Moscow Times ανέφερε: «Ο Ρώσος γερουσιαστής Anton Belyakov πρότεινε στους συναδέλφους του, να εμφανιστεί ο Mark Zuckerberg στην επιτροπή που ονομάζεται «Η ώρα εμπειρογνωμόνων» στο ρωσικό κοινοβούλιο για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με κάποια σοβαρά θέματα, όπως η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των χρηστών».

Η Πρόεδρος της Ρωσικής Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο δήλωσε: «Θα εκδώσω εντολή, στον επικεφαλή του Facebook ούτως ώστε να παραστεί στη συγκεκριμένη επιτροπή για να δώσει απαντήσεις σε κάποια καίρια ερωτήματα που ταλανίζουν τη χώρα της Ρωσίας». Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν αυτό θα μπορέσει να καταστεί εφικτό.

Εν τω μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ρωσίας, η οποία ονομάζεται Roskomnadzor, απείλησε να απαγορεύσει στο Facebook μετά την άρνηση του να τηρήσει έναν νόμο του 2015 ο οποίος απαιτεί από τις τεχνολογικές εταιρείες να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα των ρωσικών πολιτών στους τοπικούς διακομιστές, κάτι που φαίνεται μέχρι τώρα να μην έχει ιδρώσει το αυτί του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να αγνόησε τις παραπάνω εντολές.

Ο Mark Zuckerberg ενώ μίλησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πριν λίγες εβδομάδες παραδέχθηκε ότι η εταιρεία του δεν προέβη σε δραστικές ενέργειες για να αποτρέψει την κατάχρηση της πλατφόρμας του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας