Η Salesforce θα αγοράσει το Slack για 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Salesforce θα αγοράσει το Slack για 27,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Salesforce επιβεβαίωσε ότι θα αγοράσει την πλατφόρμα ομαδικής συνεργασίας Slack σε μια συμφωνία αξίας 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον πρόσθεσε ότι σκοπεύει να συνδυάσει το Slack με την υπηρεσία Salesforce Customer 360, ένα πανίσχυρο εργαλείο που εισήγαγε για πρώτη φορά το 2018, το οποίο επιτρέπει στις εταιρείες να συνδέουν εφαρμογές της Salesforce με τρίτες υπηρεσίες να παρακολουθούν τις ομάδες τους πιο αποτελεσματικά και να συνδυάζουν διάφορες πηγές δεδομένων που βρίσκονται δεξιά και αριστερά στην επιχειρηματική τους οντότητα, δημιουργώντας ένα προηγμένο «λειτουργικό σύστημα» εργασίας που θα αυξάνει την παραγωγικότητα και παράλληλα θα απλοποιεί διάφορες εταιρικές διαδικασίες μέσω της ψηφιοποίησης.

Οι φήμες για την επικείμενη εξαγορά κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα από διάφορες έγκυρες πηγές, που έλεγαν ότι ο συγκεκριμένος τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, γνωστός για τα εργαλεία διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM), βρισκόταν σε συνομιλίες για να αγοράσει το Slack. Και όλα αυτά σε μία ευνοϊκή χρονική περίοδο που τα ψηφιακά εργαλεία για απομακρυσμένη εργασία και τηλεκπαίδευση γνώρισαν έξαρση λόγω της πανδημίας και του αναγκαστικού εγκλεισμού στο σπίτι.

Να σημειωθεί πως το Slack εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η τιμή ανά μετοχή ανέρχονταν εκείνη τη στιγμή στα 38 δολάρια και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας παράλληλα ανήλθε στα 23 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, με την γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος που έδειξε η salesforce για τούτη την εξαγορά, είχε ως θετικό αποτέλεσμα να εκτοξευτεί η τιμή της μετοχής του Slack στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, φτάνοντας 44 δολάρια, ενώ η κεφαλαιακή αποτίμηση της ανήλθε 25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως η συγκεκριμένη εξαγορά θεωρείται κομβικής σημασίας και για τις δύο εταιρείες, αφού προφανώς θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μπουν πιο δυναμικά στον ανταγωνισμό που υπάρχει στους τομείς που δραστηριοποιούνται ο καθένας ξεχωριστά, με την αλληλοβοήθεια που θα παρέχει ο ένας τον άλλον. Με λίγα λόγια, και οι δύο θα βγουν κερδισμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας