Το Libra του Facebook μετονομάζεται σε Diem για να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές

Το Libra του Facebook μετονομάζεται σε Diem για να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές

Το κρυπτονόμισμα Libra που υποστηρίζεται από το Facebook έχει μετονομαστεί σε Diem σε μια νέα προσπάθεια να λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, τονίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία του έργου.

Τα σχέδια για το Libra, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από το Facebook πέρυσι, αντιμετώπισαν εξαιρετικές δυσκολίες τον περασμένο Απρίλιο, αφού οι ρυθμιστικές αρχές και οι κεντρικές τράπεζες εξέφρασαν ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τη χρηματοοικονομική αποσταθεροποίηση, να διαβρώσει τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής και να δημιουργήσει πάμπολλα προβλήματα που ίσως να γίνουν πιο έντονα με το πέρασμα των καιρών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Diem Association με έδρα τη Γενεύη, ο Stuart Levey τόνισε: Η μετονομασία του Libra σε Diem είναι μία καθοριστικής σημασίας κίνηση που αποτελεί μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου για να τονίσει την απλούστερη και ανανεωμένη δομή του συγκεκριμένου έργου. Το αρχικό όνομα του κρυπτονομίσματος μας αντικαταστάθηκε με το καινούργιο για να δείξουμε πως αλλάζουμε πορεία».

Έτσι καθαρά για πληροφοριακούς λόγους αξίζει να σημειωθεί πως το Diem σημαίνει στα Λατινικά «ημέρα». Επιπρόσθετα η νομισματική αξία του «Diem» θα αντιστοιχεί περίπου σε 1 δολάριο, και σε καμία περίπτωση, δεν έρχεται να αντικαταστήσει τα συμβατικά χρήματα, αλλά να λειτουργήσει ως συμπλήρωμα, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται τα ιδρυτικά μέλη αυτής της οργάνωσης που κρύβονται πίσω από αυτό το εγχείρημα.

Ο Stuart Levey, αρνήθηκε να σχολιάσει το χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα του, το οποίο οι Financial Times ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα ότι ενδεχομένως θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του καινούργιου έτους, Ωστόσο αυτή η εκτίμηση πρόκειται καθαρά για εικασία και δεν θεωρείται επίσημη ανακοίνωση. Ο Levey είπε μονάχα ότι, το λανσάρισμα θα προχωρήσει εφόσον το Diem λάβει την έγκριση από την αρμόδια οικονομική αρχή της Ελβετίας.

Το Facebook, το οποίο άλλαξε το όνομα της υπηρεσία πληρωμών Calibra σε «Novi Financial» τον Μάιο, παραμένει ένα από τα 27 μέλη του Diem Association, πρώην Libra Association. Ο επικεφαλής της Novi, ο David Marcus είναι ένα από τα πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Diem.

Ο Stuart Levey επισημαίνει ότι το Facebook θα παραμείνει ένα από τα σημαντικά στελέχη αυτού του εγχειρήματος, ενώ η αλλαγή ονόματος σημαίνει ότι αυτός ο οργανισμός θα λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Η ομάδα πίσω από τον Diem δήλωσε ότι θα αναπτύξει αυστηρές πολιτικές για τη συμμόρφωση με τους κανόνες και τους νόμους που έχουν θεσπίσει οι κυβερνήσεις. Επίσης θα θεσμοθετήσει ένα αυστηρό πλαίσιο για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας