Η γνωστή εταιρία ανάπτυξης ποιοτικού λογισμικού Salesforce, η οποία παράλληλα προσφέρει διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο τύπου SaaS, βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση της Slack Technologies, μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες στο «digital workplace» ώστε οι επαγγελματικές ομάδες να εργάζονται σε ένα ενοποιημένο ψηφιακό περιβάλλον. Ο βασικός λόγος που ενδιαφέρεται να αγοράσει τη συγκεκριμένη εταιρεία έγκειται στο γεγονός, ότι επιδιώκει να επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις, ώστε κάποια στιγμή να καταστεί η πληρέστερη σουίτα εργαλείων προς τους επαγγελματίες.
Η προσφορά της Salesforce ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς ο Slack αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να εκμεταλλευτεί πλήρως τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενόψει μάλιστα του σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει από τις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως το «Microsoft Teams», Google Workspace και άλλες παρόμοιες εξίσου δυναμικές εφαρμογές που προορίζονται κυρίως για επαγγελματίες, και όχι μόνο.
Ωστόσο πρέπει να καταστεί σαφές ότι ακόμη δεν δημοσιοποιήθηκε το χρηματικό ποσό που διατίθεται να προσφέρει η Salesforce στη Slack, ούτε και υπάρχει κάποια εγγύηση ότι τελικά θα ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά, κάτι που συνεπάγεται, ότι απλά αυτή τη στιγμή τα δύο εμπλεκόμενα μέρη διαπραγματεύονται, και τίποτα παραπάνω.
Μετά την γνωστοποίηση αυτού του γεγονότος, οι μετοχές της Slack Technologies σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 24% φτάνοντας τα 36,58 δολάρια, και επί της ουσίας η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται πλέον στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ από την άλλη πλευρά, οι μετοχές της Salesforce σημείωσαν πτώση κατά 2,7% μετά την παρούσα ανακοίνωση από τη Wall Street Journal ότι οι δύο εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες για πιθανή εξαγορά.
Σαφώς η Slack βγήκε ωφελημένη από τούτη τη συγκυρία, και αναμφισβήτητα ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον, ελπίζοντας πως θα έρθουν καλύτερα πράγματα στο κοντινό μέλλον. Η πλατφόρμα της αντικειμενικά θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού βοηθάει τους εργαζόμενους να δουλεύουν το ίδιο παραγωγικά από το σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να πάνε στο γραφείο τους. Η εφαρμογή της έχει εγκατασταθεί περίπου 12,6 εκατομμύρια φορές μέχρι στιγμής φέτος, γνωρίζοντας άνοδο περίπου 50% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο κατά την περσινή χρονιά, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Sensor Tower.