Η Samsung αγόρασε την Ισπανική Zhilabs, εταιρεία ανάλυσης δικτύων

Η Samsung αγόρασε την Ισπανική Zhilabs, εταιρεία ανάλυσης δικτύων

Η Samsung αγόρασε την Ισπανική Zhilabs, εταιρεία ανάλυσης δικτύων, ούτως ώστε να εισέλθει δυναμικά στο χώρο του 5G.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι απέκτησε την εταιρεία Zhilabs, μια ισπανική εταιρία ανάλυσης δεδομένων για τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών που αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να παρακολουθεί τις επιδόσεις και την κίνηση δεδομένων σε χιλιάδες υπηρεσίες. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Zhilabs ιδρύθηκε το 2008, και βοηθά τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να ασχοληθούν με την εμπειρία των επιδόσεων του δικτύου, ούτως ώστε να ενισχύσουν την εμπειρία του τελικού καταναλωτή. Επίσης παρέχει πληροφορίες σχετικά με μηνύματα (SMS και MMS), δεδομένα (συνδεσιμότητα, ροή και εφαρμογές) και περιαγωγή, μεταξύ άλλων πτυχών της υπηρεσίας της, και επιτρέπει στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν και να θέτουν προτεραιότητες σε θέματα που βασίζονται στον άμεσο αντίκτυπο στην επιχείρησή τους. Βασικά, όλα αυτά είναι αυτοματοποιημένα.

Η Samsung, από την πλευρά της, κρατάει μία προφανής μυστικοπάθεια για τις προθέσεις της στο πεδίο 5G και τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο είναι θέμα χρόνου πριν φέρει τις συσκευές 5G στην καταναλωτική αγορά, διότι είναι γεγονός πως ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας έχει επενδύσει πολλά σε αυτόν τον τομέα. Για παράδειγμα, πρόσφατα διέθεσε 22 δισεκατομμύρια δολάρια για να επενδύσει σε μια σειρά μετασχηματιστικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των 5G και της AI. Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα το Exynos Modem 5100, ένα ασύρματο τσιπ που διαθέτει ολοκληρωμένη υποστήριξη για συσκευές 5G.

Η Samsung έχει ήδη επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά στην τεχνολογία έξυπνων οικιακών συσκευών, ενώ έχει διεισδύσει δυναμικά στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα μέσω του IoT (Διαδίκτυο των Πραγμάτων).

Το Super 5G που θα είναι υψηλής ταχύτητας και χαμηλής λανθάνουσας κατάστασης θα είναι κρίσιμο για την επιτυχία της Samsung σε αυτό το χώρο, αφού με την απόκτηση της Zhilabs η δυνατότητα μέτρησης της ποιότητας του δικτύου θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη διατήρηση της απόδοσης και των λογισμικών που θα τρέχουν στις συσκευές της.

«Η τεχνολογία 5G θα διαταράξει το τοπίο των επικοινωνιών προς το καλύτερο, αλλά θα είναι επιτυχής μόνο εάν η ποιότητα των δικτύων που μεταφέρουν τις πληροφορίες θα μπορεί να μετρηθεί και να βελτιωθεί ώστε να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία στον τελικό χρήστη», δήλωσε ο CEO της Zhilabs Joan Raventós σε δελτίο τύπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας