Οι Χάρτες Google θα προβάλλουν τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Οι Χάρτες Google θα προβάλλουν τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Οι Χάρτες Google ήδη προβάλλουν στου χρήστες τους διαθέσιμους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων για τον προορισμό τους, επίσης προτείνουν εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ για διασκέδαση. Μάλιστα δείχνουν σε πραγματικό χρόνο το σημείο θέσης των λεωφορείων και των τρένων για τους επιβάτες.

Τώρα, η πολυεπίπεδη πλατφόρμα χαρτογράφησης θα σας δείχνει επίσης πού να φορτίσετε το ηλεκτρικό σας αυτοκίνητο.

Η ενεργοποίηση αυτού του σπουδαίου χαρακτηριστικού έγινε σήμερα με την τελευταία ενημέρωση που διεξήχθη στην εφαρμογή Χάρτες Google για Android και iOS παγκοσμίως, ενώ θα είναι διαθέσιμη στους επιτραπέζιους υπολογιστές κατά τον επόμενο μήνα.

Πλέον όταν αναζητάτε κάποιο “σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων” ή λέξεις για αυτό το σκοπό, οι Χάρτες Google θα σας εμφανίζουν και θα σας κατευθύνουν στον πλησιέστερο σταθμό, και μάλιστα θα σας διευκολύνει ιδιαίτερα εάν βρίσκεστε σε κάποια μακρινή περιοχή που δεν γνωρίζετε τις τοποθεσίες.

Οι Χάρτες Google θα υποστηρίζουν τον μεγαλύτερο αριθμό παρόχων σταθμών φόρτισης σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Tesla και Chargepoint, ενώ θα παρουσιάσουν και τοπικές εναλλακτικές λύσεις όπως SemaConnect και EVgo στις ΗΠΑ και Chargemaster στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υποδομή φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας, δεδομένου ότι οι άνθρωποι ανησυχούν αν το όχημά τους ξεμείνει από ενέργεια και χρειαστεί να το φορτίσουν.

Η προσθήκη του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού στην πιο δημοφιλή εφαρμογή πλοήγησης που διατίθεται για καταναλωτική χρήση θα επιτρέψει σε αρκετό κόσμο να προβαίνει σε μακρινά ταξίδια εξαλείφοντας το άγχος εύρεσης σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης των οχημάτων τους.

Ο διευθυντής προϊόντων του Google Maps, ο Andrew Foster σημείωσε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό της εταιρείας: «Το νεό χαρακτηριστικό που προσθέσαμε στην εφαρμογή μας θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στο Χάρτη, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το αυτοκίνητό σας θα φορτιστεί και θα είναι έτοιμο για τη βόλτα σας όπου κι αν βρίσκεστε».

Εκτός από την εμφάνιση της θέσης ενός σταθμού φόρτισης, οι Χάρτες Google θα σας ενημερώσουν επίσης για το τι είδους θύρες προσφέρει, τις ταχύτητες φόρτισης, τις κριτικές και τις φωτογραφίες των χρηστών, κάτι που θα αλλάξει άρδην το τοπίο σε τούτο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας