Το Netflix απέκτησε 7 εκατ. νέους συνδρομητές από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο

Το Netflix απέκτησε 7 εκατ. νέους συνδρομητές από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο

Το Netflix απέκτησε 7 εκατ. νέους συνδρομητές από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, δηλαδή 33% παραπάνω από ό, τι αρχικά είχε εκτιμήσει η Wall Street, καθησυχάζοντας έτσι τους επενδυτές οι οποίοι άρχισαν να ανησυχούν για την εταιρεία πως πιθανόν θα γνώριζε μια αισθητή επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξής της.

Ο αριθμός ρεκόρ απόκτησης νέων συνδρομητών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 έδωσε την δυνατότητα στην εταιρεία να αυξήσει την πελατειακή της βάση της σε 137 εκατομμύρια παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας την κατάταξή της ως τη μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεοπτική υπηρεσία σε όλο τον κόσμο.

Οι μετοχές της Netflix, που αυξήθηκαν 78% την φετινή χρονιά, σημείωσαν μια άνοδο 14% με το άκουσμα της παρούσας ειδήσεις, φθάνοντας στα 394,25 δολάρια (τιμή ανά μετοχή), ενισχύοντας έτσι κι άλλο τις μετοχές της εταιρείας.

Αυτή η ραγδαία αύξηση των συνδρομητών στην πλατφόρμα σηματοδότησε μια απότομη μεταστροφή στην κερδοφορία και την αισιοδοξία στο Netflix, αφού πριν από τρεις μήνες, οι επενδυτές είχαν εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες τους πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί και θα υπάρξει μείωση των εσόδων εξαιτίας των αρνητικών προβλέψεων που είχε κάνει η Wall Street.

Ο αναλυτής της Forrester Research, ο Jim Nail δήλωσε: Το ερώτημα στο τέλος του 2ου τριμήνου ήταν κατά πόσον αυτή η καθοδική πορεία ήταν ένα περαστικό προβληματάκι ή ένα σημάδι μακροπρόθεσμης επιβράδυνσης για την επιχείρηση. Τελικά με την αναγγελία αυτού του ευχάριστου γεγονότος τα πράγματα φαίνεται πως πήραν την σωστή κατεύθυνση».

Φέτος το Netflix επένδυσε περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα ψυχαγωγίας για να προσελκύσει νέους πελάτες σε όλο τον κόσμο, προφανώς διότι ο ανταγωνισμός στην αγορά απαιτεί δραστικές κινήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας