Η Samsung δεν θα ενημερώνει τα smartphone που είναι άνω των 2 ετών

Η Samsung δεν θα ενημερώνει τα smartphone που είναι άνω των 2 ετών

Η Samsung δεν θα ενημερώνει τα smartphone που είναι άνω των 2 ετών.

Η Samsung πλέον δεν είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει το λογισμικό των smartphones με ενημερώσεις για τις συσκευές που είναι 2 ετών και παραπάνω, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου στην Ολλανδία.

Ο νοτιοκορεατικός κατασκευαστής smartphone είχε δεχτεί αγωγή στηn Ολλανδία, που απαιτούσε από τη Samsung να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για τις συσκευές που είναι τουλάχιστον τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη πώλησή τους στη χώρα.

Η μήνυση υποβλήθηκε από τον ολλανδικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την προστασία των καταναλωτών Consumentenbond.

Η Samsung ισχυρίστηκε ότι είναι ορθό ενημερώνει τις συσκευές της που είναι τουλάχιστον μέχρι 2 ετών από την πρώτη διάθεσή τους στη χώρα και ότι θεωρεί ότι η χρονική επέκταση αυτού του ορίου είναι παράλογη. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση των ενημερώσεων προς τα smartphone της έως ότου η Google δοκιμάσει τη συμβατότητα των ενημερώσεων στο λειτουργικό σύστημα android

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Samsung δεν είναι υποχρεωμένη με κανένα τρόπο να διατηρεί όλες τις συσκευές της ενημερωμένες που είναι μέχρι τεσσάρων ετών. Από την άλλη πλευρά το δικαστήριο έκρινε πως οι ισχυρισμοί της Consumentenbond ήταν επιεικώς απαράδεκτοι καθώς αφορούσαν μελλοντικές πράξεις.

To δικαστήριο πρόσθεσε: Ας υποθέσουμε ότι η Google ανακαλύπτει ένα τεράστιο ελάττωμα στο Android στις συσκευές της εταιρείας, οπότε θα ήταν αδύνατο να καλύψει τόσο μεγάλο όγκο συσκευών της Samsung, επιπλέον θα έθετε την εταιρεία σε μια παράδοξη κατάσταση, γι ‘αυτό και το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες.

Η Consumentenbond είπε ότι η απόφαση ήταν «απογοητευτική σε δήλωσή της στο BBC.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός επισήμανε: «Η Samsung επιλέγει από μόνη της να κυκλοφορεί στο εμπόριο τόσο μεγάλο αριθμό νέων μοντέλων, κανείς δεν την αναγκάζει να το πράξει. Ο κατασκευαστής smartphone πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι όλα τα μοντέλα του είναι ασφαλή και αξιόπιστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας