Η Samsung θα ξεκινήσει νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Μεγάλη Βρετανία.
Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις ικανότητές της για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) και να διερευνήσει τις δυνατότητες αυτής της πολύπλοκης τεχνολογίας, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα νέο ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Cambridge.
Το AI Center της Samsung στο Cambridge (αγλλικά: SAIC-Cambridge) θα προεδρεύεται από τον καθηγητή Andrew Blake, ο οποίος είναι πρώην διευθυντής του εργαστηρίου Cambridge της Microsoft και πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της θεωρίας των αλγορίθμων που επιτρέπουν στους υπολογιστές να συμπεριφέρονται ως άνθρωποι.
Αυτό το νέο ινστιτούτο θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη θεμελιώδη έρευνα του AI και θα επιτρέψει μία αποδοτικότερη συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Μεγάλης Βρετανίας που θα επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών.
Το συγκεκριμένο ινστιτούτο, το οποίο είναι ένα από τα πολλά κέντρα στο παγκόσμιο δίκτυο έρευνας της τεχνητής νοημοσύνης της Samsung, θα συμβάλει στο έπακρο στην ενίσχυση της θέσης της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλά μελλοντικά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας.
Η Samsung προετοιμάζεται να φέρει στην αγορά το καινοτόμο AI που επικεντρώνεται στο χρήστη, μέσω του ποικίλου χαρτοφυλακίου προϊόντων που διαθέτει και αναμφισβήτητα είναι τεράστιας κλίμακας. Η εταιρεία επίσης προετοιμάζεται να επεκτείνει το σημερινό εργατικό δυναμικό που ασχολείται με το R&D στη Μεγάλη Βρετανία από 250 άτομα στα 400 στο εγγύς μέλλον.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, ο Seunghwan Cho, εξήγησε πως το νέο ερευνητικό κέντρο θα ενταχθεί πλήρως στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, λέγοντας:
«Αυτό το νέο κέντρο έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη στο Cambridge είναι ένα από τα βασικά ορόσημα της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας. Σε αυτόν τον νέο κόσμο των συνδεδεμένων συσκευών και υπηρεσιών που βασίζονται στο AI, το όραμα της Samsung είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν αποτελεσματικότερα τη δουλειά τους και να ζήσουν μία ποιοτικότερη ζωή μέσω της τεχνολογίας. Ενεργοποιούμε μια φυσική σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων και των πληροφοριών, βρίσκοντας νέους τρόπους συνεργασίας για να αναπτύξουμε περισσότερη τεχνολογία με επίκεντρο τον άνθρωπο που εξυπηρετεί πρώτα τις ανάγκες των χρηστών στο διαδίκτυο (και όχι μόνο)».