Η σημασία της τσάντας για τον γυναικείο πληθυσμό

Η σημασία της τσάντας για τον γυναικείο πληθυσμό

Δύο κατηγορίες γυναικών διακρίνουμε ανάλογα με το τι επιλέγουν να παίρνουν μαζί τους όταν φεύγουν από το σπίτι: Όσες περιορίζονται στο τρίπτυχο «χρήματα, κλειδιά, κινητό» και εκείνες που δεν νιώθουν άνετα παρά μόνο αν κουβαλάνε organiser, στυλό, πορτοφόλι, τη λίμα, την πούδρα, το κραγιόν, ένα καθρεπτάκι, ένα αρωματάκι μινιατούρα, τσίχλες ή καραμέλες για δροσερή αναπνοή, χτένα, χαρτομάντιλα, παυσίπονα και ΜP3 player..

Όσο μεγάλο κι αν νομίζετε ότι είναι το χάσμα που χωρίζει αυτούς τους δύο τύπους γυναικών, υπάρχει ένα κοινό σημείο: όλες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν αποχωρίζονται την τσάντα τους. Κάτι που εδώ και λίγα χρόνια έχουν συνειδητοποιήσει οι σχεδιαστές και έχουν αναπτύξει τύπους τσαντών κατάλληλους να σταθούν στο ύψος κάθε περίστασης και να αναδείξουν το στιλ κάθε γυναίκας.

Φέτος οι τσάντες έχουν ανακηρυχθεί ως το απαραίτητο στιλιστικό αξεσουάρ και ακολουθούν τόσο σε χρώματα όσο και σε υλικά τις επιταγές των σχεδιαστών υψηλής ραπτικής. Πρωταγωνιστικοί ρόλοι έχουν δοθεί στο σουέντ, στο σατέν και το μαλακό δέρμα, ενώ επιλέγονται έντονα χρώματα (όπως το βιολετί και το πορτοκαλί) και τα άνιμαλ πριντς.

Στις τσάντες που χρησιμοποιούνται καθημερινά, δίνονται γενναιόδωρες διαστάσεις, για να χωρέσουν όλα τα παραφερνάλια του τρόπου ζωής μιας δυναμικής και δη εργαζόμενης γυναίκας. Στα δε τσαντάκια που κρατιούνται στις βραδινές εμφανίσεις, την πρωτοκαθεδρία έχουν οι φάκελοι.

Το μέγεθος της τσάντας μετράει

Με ποια κριτήρια επιλέγετε ποια τσάντα θα κρατήσετε; Στοίχημα ότι θα αναφερθείτε στο στιλ και στην περίσταση. Για να διαλέξετε την καταλληλότερη πρέπει, ωστόσο, να προσθέσετε άλλη μια παράμετρο στην εξίσωση: το ύψος και τα κιλά σας. Το μέγεθος της τσάντας πρέπει να είναι ανάλογο της σιλουέτας σας. Για παράδειγμα, αν δεν είστε αρκετά ψηλή, η εμφάνισή σας θα υπονομευτεί από μια μεγάλη τσάντα.

Πόσα χρήματα θα βάλετε στην τσάντα;

Αν έχετε την οικονομική άνεση να κινηθείτε στα ντεφιλέ, θα βρείτε σίγουρα τις κομψότερες. Σχέδια, σε περιορισμένο αριθμό, που αποτελούν μικρά έργα τέχνης. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να διαθέσετε ποσά που συνήθως έχουν τέσσερα αριθμητικά ψηφία. Αν κινηθείτε στις πιο προσιτές επιλογές, υπολογίστε ότι μία αξιοπρεπής – από πλευρά ποιότητας- καθημερινή τσάντα κοστίζει €100 έως €150. Βέβαια, μπορείτε να βρείτε τσάντες σε πλανόδιους πωλητές, οι οποίες σπάνια ξεπερνούν τα €20, αλλά όσα θα κερδίσετε φαινομενικά σε χρήματα θα τα χάσετε σε ποιότητα. Μην ξεχνάτε, εξάλλου, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει τρόπος να ελέγξετε τα υλικά κατασκευής.

Οι τελευταίες τάσεις στις τσάντες

Hobo: Μοιάζουν με τροφαντή ημισέληνο. Συνήθως, έχουν ένα κοντό λουράκι και κλείνουν με φερμουάρ από άκρη σε άκρη. Είναι μαλακές, και έτσι συχνά λυγίζουν υπό το βάρος των αντικειμένων που κουβαλάτε.

Doctors Bags: Εμπνευσμένες από τις τσάντες των γιατρών ή της εργασίας. Συνήθως είναι γενναιόδωρες σε διαστάσεις και έχουν φαρδύ πάτο. Εχουν οπωσδήποτε δύο κοντά λουράκια και ίσως και ένα μακρύ για να τις περνάτε στον ώμο. Κυρίως, είναι δερμάτινες.

Shopper: Οπως εύκολα καταλαβαίνετε, τις έχουν εμπνευστεί από τις τσάντες για τα ψώνια. Εχουν σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, με στρογγυλεμένες ή μη γωνίες, και φέρουν συνήθως δύο λουράκια κοντά, σαν χερούλια.

Φάκελος: Ή, αγγλιστί Clutch. Πρωταγωνιστούν φέτος στις βραδινές εμφανίσεις. Μπορεί να έχουν αλυσίδα ή δερμάτινο λουράκι.