ΑρχικήΟικονομίαΗ SoftBank πιστεύει ότι 1 τρισ. συσκευές IoT θα δημιουργήσουν 11 τρισ...

Η SoftBank πιστεύει ότι 1 τρισ. συσκευές IoT θα δημιουργήσουν 11 τρισ δολ. αξίας έως το 2025

Ο Διευθύνων σύμβουλος της SoftBank, ο Marcelo Claure, δήλωσε ότι 1 τρισεκατομμύριο συνδεδεμένες συσκευές στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) θα δημιουργήσουν 11 τρισεκατομμύρια δολάρια αξίας μέχρι το 2025.

Αυτό προϋποθέτει ότι θα αντιστοιχούν περίπου 100 συσκευές IoT για κάθε άτομο σε καθημερινή βάση, δήλωσε ο Claure σε ομιλία του στο Arm TechCon 2018 στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

«Με απλά λόγια, υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για τις εταιρείες που επιθυμούν να ευδοκιμήσουν στο συγκεκριμένο τομέα», δήλωσε ο Claure, του οποίου η εταιρεία αγόρασε την Arm, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών για επιτραπέζιους υπολογιστές που κατάφερε να πουλήσει 130 δισεκατομμύρια μονάδες το 2016, κερδίζοντας ταυτόχρονα 31 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή ένα ασύλληπτο χρηματικό ποσό.

Ο προαναφερόμενος σημείωσε επίσης ότι μία επιστημονική έρευνα αναφορικά με αυτό το ζήτημα έδειξε πως το 98% των σημαντικών εταιρειών παγκοσμίως σκοπεύουν να εντάξουν το IoT στα μελλοντικά του σχέδια και το 50% βλέπει το IoT ως στρατηγική προτεραιότητα. Ενώ το 96% των εταιρειών αναμένεται να αυξήσει τις δαπάνες τους για το IoT τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα σημερινά σύγχρονα αυτοκίνητα στην πραγματικότητα είναι υπερυπολογιστές με χιλιάδες αισθητήρες θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις δουλειές σας ενώ κινείστε στους δρόμους, να στείλετε μια κλήση για βοήθεια έκτακτης ανάγκης, και πολλά άλλα σπουδαία πράγματα που θα απλοποιήσουν τη ζωή των ανθρώπων.

Η ασύρματη τεχνολογία 5G θα αντικαταστήσει ένα μεγάλο μέρος της υπάρχουσας υποδομής κινητής τηλεφωνίας και παράλληλα θα μεγιστοποιήσει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως και 100 φορές, επιτρέποντας τα μεγάλα δεδομένα (αγγλικά: big data), τους υπολογιστές και τις έξυπνες συσκευές να λάβουν ενεργό ρόλο στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT).

Ο Simon Segars, Διευθύνων Σύμβουλος της ARM, δήλωσε στην ομιλία του ότι κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον τα αυτοκίνητα θα έχουν ενσωματωμένους χιλιάδες αισθητήρες και επεξεργαστές. Πλέον δεν θα είναι μόνο απαραίτητα μόνο τα κέντρα δεδομένων, αλλά και τα μεγάλα δεδομένα.

«Τα αυτοκίνητα με τεχνητή νοημοσύνη θα παράγουν 20 gigabytes δεδομένων ανά ώρα, ενώ τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα θα παράγουν 20 terabytes δεδομένων ανά ώρα. Αναμένουμε ότι οι έξυπνες συσκευές θα ξεπεράσουν την ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο φορές σε 30 χρόνια. Πολύ σύντομα, θα πρέπει να διδάξουμε τα ρομπότ πώς να αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους» δήλωσε ο Segars.

Ο Claure είπε: Τι σημαίνει αυτό; ότι θα μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας στο Oyo Hotel (αλυσίδα ξενοδοχείων) όπου θα παίζει η αγαπημένη σας εκπομπή και ο κλιματισμός σας θα βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο, τα οποία θα έχουν ρυθμιστεί αυτόματα σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες σας. Η Uber θα είναι σε θέση να σας μεταφέρει στο αγαπημένο σας εστιατόριο όπου θα είναι έτοιμο το αγαπημένο σας γεύμα, κατόπιν αιτήματος. Περίπου το 70% των επιχειρήσεων παγκοσμίως χρησιμοποιεί τεχνολογία Arm.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166