ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΗ Sony ξεκαθαρίζει πως θα ακούει τις ηχογραφήσεις φωνητικών συνομιλιών στο PS5

Η Sony ξεκαθαρίζει πως θα ακούει τις ηχογραφήσεις φωνητικών συνομιλιών στο PS5

Η Sony έχει διευκρινίσει με περισσότερες λεπτομέρειες ένα φλέγον ζήτημα σχετικά με μια αμφιλεγόμενη νέα δυνατότητα εγγραφής φωνητικής συνομιλίας στο PlayStation, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη ενημέρωσή 8.00 update του PlayStation νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αφού ορισμένοι χρήστες πίστευαν ότι η εταιρεία θα καταγράφει ενεργά και θα συντονίζει τις συνομιλίες μεταξύ των ιδιωτικών ομάδων που συζητούν μεταξύ τους.

Σε μια νέα δημοσίευση στο επίσημο ιστολόγιο της εταιρείας που δημοσιεύτηκε εχθές την Παρασκευή, η Catherine Jensen, παραδέχεται ότι η εταιρεία της «θα έπρεπε να εξηγήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια αυτή τη λειτουργία που κυκλοφόρησε πρόσφατα και αναστάτωσε ολόκληρη την κοινότητα που περιστοιχίζει το PlayStation».

Η Jensen επιβεβαιώνει τώρα ότι η Sony δεν θα ακούει ενεργά τις φωνητικές συνομιλίες των χρηστών της όταν θα τεθεί σε λειτουργία στο PS5 τον επόμενο μήνα. «Ο μοναδικός σκοπός του είναι να βοηθήσει στην αναφορά ακατάλληλης συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων ενεργειών που παραβιάζουν τον Κοινοτικό Κώδικα Συμπεριφοράς. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λειτουργία δεν θα παρακολουθεί ενεργά ούτε θα ακούει τις συνομιλίες σας, ποτέ, και προορίζεται αυστηρά για την αναφορά διαδικτυακής κατάχρησης ή παρενόχλησης άλλων ατόμων».

Αντ ‘αυτού, η εταιρεία αναφέρει ότι το χαρακτηριστικό θα καταγράφει τα τελευταία πέντε λεπτά οποιασδήποτε ιδιωτικής φωνητικής συνομιλίας σε κυλιόμενη βάση. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ένας χρήστης συναντήσει παρενόχληση ή οτιδήποτε πιστεύει ότι παραβιάζει τους κανόνες της Sony σχετικά με τη συμπεριφορά των παικτών, μπορεί να υποβάλει ένα ηχητικό κλιπ διαρκείας έως και 40 δευτερόλεπτα στην ομάδα ελέγχου εποπτείας της Sony για να επιμεληθεί της οποιαδήποτε ανάρμοστης κατάστασης, ή και να απορρίψει οποιοδήποτε αβάσιμο ισχυρισμό που δυσφημεί κάποιο χρήστη σε τούτη την κοινότητα.

«Αυτές οι αναφορές μπορούν να υποβληθούν απευθείας μέσω της κονσόλας PS5 και θα αποστέλλονται στην ομάδα ελέγχου (Consumer Experience) για εποπτεία, η οποία στη συνέχεια θα ακούσει την ηχογράφηση και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, εάν χρειαστεί. Ορισμένες αναφορές που θα υποβάλλονται από το κοινό και δεν θα είναι έγκυρες, τότε η ομάδα μας θα το χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για να παρέχει καθοδήγηση προς τους χρήστες για να κατανοήσουν πως λειτουργεί το όλο ζήτημα», εξηγεί η Jensen.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166