ΑρχικήΤι είναιΗ θεωρία για τον μικρό αριθμό συμμαθητών του Harry Potter

Η θεωρία για τον μικρό αριθμό συμμαθητών του Harry Potter

Μπορεί να έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του τελευταίου βιβλίου των σειρών Harry Potter, μπορεί η J.K. Rowling να έχει απαντήσει σε κάθε πιθανό σενάριο και ερώτημα των φαν, όμως το fandom του HP στο tumblr δεν σταματά ποτέ να βρίσκει καινούριες σοκαριστικές θεωρίες ή λάθη που υπάρχουν μεταξύ των βιβλίων και των ταινιών.

Κάτι που κανείς δεν παρατήρησε

Όπως η χρήστης marauders4evr η οποία έφτιαξε μια τρομακτική θεωρία βασισμένη στο γεγονός ότι το Ηogwarts έχει 1000 μαθητές, κάτι το οποίο έχει πει σε συνέντευξη της η J.K.Rowling το 2000. Στις ταινίες και στα μυθιστορήματα ο αριθμός των συμμαθητών του Ηarry είναι πολύ μικρός κάτι το οποίο για τους περισσότερους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απλό λάθος.

Η θεωρία

Ή μήπως όχι; Θα μπορούσε η βασιλεία του Σκοτεινού Άρχοντα να έχει επιπτώσεις στις γεννήσεις στον μαγικό κόσμο; Ποιος θα ήθελε να φέρει ένα παιδί σε μια τόσο σκοτεινή περίοδο; Μήπως φταίει και το γεγονός ότι πολλοί σκοτώθηκαν στην μάχη εναντίον του και άλλοι τόσοι εντάχθηκαν στον στρατό του;

Μετάφραση:

«Ω, Θεέ μου…

Μόλις συνειδητοποίησα κάτι.

Για χρόνια, όλοι έχουμε αναρωτηθεί πώς μπορεί να υπάρχουν 1000 μαθητές (σύμφωνα με Ι.Κ. Rowling) στο Hogwarts, όταν υπάρχουν μόνο μια χούφτα μαθητών στη χρονιά του Harry.

Τα μαθηματικά δεν αθροίζονται.

Όλοι υποθέσαμε ότι ήταν απλά ένα λάθος.

Τι γίνεται όμως αν κανονικά υπάρχουν δεκάδες μαθητές σε κάθε “σπίτι”, κάθε χρόνο;

Τι και αν το έτος του Χάρι ήταν η εξαίρεση;

Τι και αν υπήρχαν λιγότεροι μαθητές στο Hogwarts Class του 1998, διότι η περίοδος κατά την οποία τα άλλα παιδιά θα είχαν συλληφθεί (1979-1981) ήταν όταν η βασιλεία της εξουσίας του Voldemort ήταν στο αποκορύφωμά της; Ανάμεσα στους δεκάδες ενήλικες που εντάχθηκαν στο Order, στις δεκάδες άμαχων που σκοτώθηκαν σε επιδρομές Θανατοφάγων και στις δεκάδες των ενηλίκων που δεν ήθελαν να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο, μόνο τότε … Είναι πραγματικά απολύτως πιθανό ότι υπήρχε υπογεννητικότητα για μερικά χρόνια στον μαγικό κόσμο, η οποία οδήγησε σε μια μικρότερου μεγέθους τάξη μια δεκαετία αργότερα.»

Η εξήγηση μας

Σύμφωνα με την Rowling η χρονιά του Harry έχει 40 εγγεγραμμένους μαθητές. Τα χρόνια φοίτησης στο Hogwarts είναι 7 και οι συνολικοί μαθητές 1000. Ένας πολλαπλασιασμός, μια διαίρεση και ο μέσος αριθμός μαθητών σε κάθε τάξη είναι 35. Προφανώς οι ταινίες εστίαζαν σε κάποιους συγκεκριμένους χαρακτήρες και το budget δεν ήταν απεριόριστο, άρα χαρακτήρες μικρής σημασίας δεν έκαναν την εμφάνιση τους.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι οι φαν μπορούν μετά από σχεδόν μια δεκαετία να φτιάχνουν τόσο πειστικές θεωρίες, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το βάθος των βιβλίων καθώς και την αγάπη του fanbase

  • Μετά από τόσα χρόνια;
  • Πάντα…

Διάβασε επίσης: Seat μοντέλα. Λίστα με αυτοκίνητα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166