ΑρχικήΟχήματαΗ Uber εισχωρεί στην αγορά της Ιαπωνίας αυτό το καλοκαίρι

Η Uber εισχωρεί στην αγορά της Ιαπωνίας αυτό το καλοκαίρι

Η Uber εισχωρεί στην αγορά της Ιαπωνίας αυτό το καλοκαίρι.

Η Uber ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμά της για ταξί στην Ιαπωνία αυτό το καλοκαίρι, καθώς διατίθεται να εισέλθει σε μια σκληρή αγορά, η οποία είναι τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Η Αμερικανική εταιρεία είναι γεγονός που δυσκολεύτηκε να διεισδύσει στην ιαπωνική αγορά, αφού οι επιβάτες προτιμούν την υψηλής ποιότητας παραδοσιακή υπηρεσία ταξί που της παρέχεται ήδη στην τοπική κοινωνία.

Η κλήση ενός ταξί σπάνια διαρκεί περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα σε μεγάλες ιαπωνικές πόλεις και υπήρξε μια σχετικά βραδεία ανάληψη υπηρεσιών από αρκετές εταιρείες, όπως η Uber, όπου οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα παραγγέλλουν κάποιο ταξί μέσω μιας εφαρμογής smartphone.

Όμως, ο Uber είπε σε δήλωσή της την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι για να συνδέσει τους τουρίστες και τους κατοίκους στο δυτικό νησί Awaji με τους ήδη διαθέσιμους οδηγούς ταξί.

Η Uber δήλωσε ότι αποσκοπεί στο να προσφέρει στους κατοίκους και στους τουρίστες “αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά” στο μικρό νησί, το οποίο φιλοξενεί μόλις 150.000 άτομα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η τεχνολογία της Uber θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των μεταφορών του νησιού Awaji», δήλωσε ο Brooks Entwistle, επικεφαλής των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Uber, προσθέτοντας ότι θα είναι «η πρώτη πρωτοβουλία αυτού του είδους στην Ιαπωνία».

Η Uber δεν είναι η μόνη που στοχεύει την ιαπωνική αγορά ταξί, αφού η κινεζική εταιρεία Didi Chuxing και η Ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών SoftBank ανακοίνωσαν μια συμφωνία στις αρχές Φεβρουαρίου με την κυβέρνηση της χώρας για την ανάπτυξη μιας εφαρμογής ταξί στην Ιαπωνία.

Η SoftBank έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην αγορά ταξί, και μάλιστα πρόσφατα αγόρασε το 15% της Uber.

Επίσης και η Sony έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει μια κοινοπραξία εταιρειών για να προσφέρει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει σε έξι εταιρείες ταξί, οι οποίες σήμερα κατέχουν συνολικά 10.000 οχήματα στο Τόκιο.

Η τεχνολογία της Sony θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη AI για να προβλέψει τη ζήτηση για ταξί από τους καταναλωτές και θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τους πόρους τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε επίσης επένδυση ύψους 7,5 δισ. Γιεν (70 εκατομμυρίων δολαρίων) στην εφαρμογή JapanTaxi, η οποία λέει ότι είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή στην Ιαπωνία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166