Το Instagram θα εφαρμόσει εναλλακτικές περιγραφές κειμένων για χρήστες με προβλήματα όρασης

Το Instagram θα εφαρμόσει εναλλακτικές περιγραφές κειμένων για χρήστες με προβλήματα όρασης

Το Instagram ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόσθεσε δύο νέες λειτουργίες για τους χρήστες με προβλήματα όρασης, που σχετίζονται με την υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο.

Το πρώτο είναι το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο (αγγλικά: automatic alternative text) που θα δώσει ήχο στις περιγραφές των φωτογραφιών που συναντούν οι χρήστες στο Feed, στην αναζήτηση και το προφίλ τους.

Η περιγραφή θα βασίζεται σε μια λίστα στοιχείων που εμφανίζονται στη φωτογραφία, τα οποία δημιουργούνται αυτόματα από την τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων του Instagram.

Ενώ το δεύτερο είναι πως οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους προσαρμοσμένες περιγραφές με βάση τα κείμενα των φωτογραφιών τους, τα οποία θα εμφανίζονται στους χρήστες όταν μετακινούν το δείκτη του ποντικιού ή κάνουν κλικ σε κάποια φωτογραφία.

Ωστόσο για όσους δεν γνωρίζουν, κι άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν προβεί σε αυτό το εγχείρημα, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter, παρέχοντας ήδη διαθέσιμες εναλλακτικές περιγραφές κειμένων για χρήστες με προβλήματα όρασης εδώ και μερικά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Instagram θα προσθέσει αυτά τα εργαλεία, επειδή η υπηρεσία του εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις εικόνες – οπότε μέσω αυτής της μεθοδολογίας ενδέχεται να κερδίσει καινούργιους χρήστες στην πλατφόρμα του που δεν έχουν εγγραφεί ακόμα, προφανώς γιατί οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης θεωρούσαν πως ήταν αδύνατο να χρησιμοποιήσουν πλήρως την υπηρεσία με βάση τις εικόνες, διότι για ευνόητους λόγους δεν θα είχε κανένα νόημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων και άλλες μορφές τεχνητής νοημοσύνης (AI) βελτιώνουν την προσβασιμότητα για άτομα με προβλήματα όρασης σε φωτογραφίες, εικόνες και βίντεο, ελέγξτε τα διάφορα άρθρα που έχουν γράψει αναφορικά με αυτά τα ζητήματα, και πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη γνώμη.

Επιπλέον πρέπει να καταστήσει σαφές πως ήδη υπάρχουν προηγμένες εφαρμογές τρίτου μέρους από διάφορους προγραμματιστές για κινητά τηλέφωνα, επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές που παρέχουν υποβοήθηση σε όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ούτως ώστε να απολαύσουν στο έπακρο το διαδίκτυο και τις αρετές του εν τούτοις ορισμένες εξ αυτών διατίθενται επί πληρωμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας