ΑρχικήΟικονομίαΗ UnionPay της Κίνας και η Danal της Κορέας θα κυκλοφορήσουν ψηφιακή...

Η UnionPay της Κίνας και η Danal της Κορέας θα κυκλοφορήσουν ψηφιακή κάρτα που υποστηρίζει κρυπτονομίσματα

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η UnionPay από την Κίνα, που επί της ουσίας είναι η αντίστοιχη με παρόχους καρτών όπως η Visa και η Mastercard, συνεργάστηκε με τον πάροχο πληρωμών της Νότιας Κορέας Danal για να κυκλοφορήσει μια ψηφιακή κάρτα που υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα.

Το ηλεκτρονικό πορτοφόλι Paycoin της Danal, όπως και το κρυπτονόμισμα της που έχει το ίδιο όνομα, θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες να χρησιμοποιούν τόσο την ψηφιακή κάρτα, όσο και το Paycoin για την πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών σε περισσότερους από 30 εκατομμύρια εμπόρους της UnionPay σε 179 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Danal PayCoin είναι ένα στοιχείο που βασίζεται σε blockchain και κυκλοφορεί από το 2019. Η εταιρεία που το διαχειρίζεται ανέφερε πως το χρησιμοποιούν 760.000 χρήστες, με τους Gdac, Upbit, Huobi Korea, Liquid και Coinone να είναι μερικά από τα πιο γνωστά ανταλλακτήρια που μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί. Προς το παρόν, η μεγαλύτερη βάση χρηστών του PayCoin βρίσκεται στη Νότια Κορέα, παρόλο που η εταιρεία έχει το βλέμμα της προς την διεθνή κοινότητα.

Σε δήλωση προς τη South China Morning Post, ο διευθύνων σύμβουλος της Danal, ο Park Sang Man, τόνισε τα επερχόμενα οφέλη της κάρτας αναφορικά με τις συναλλαγές και τις πληρωμές στο εξωτερικό. Η ψηφιακή κάρτα των UnionPay-Danal είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα ευνοεί κυρίως τους χρήστες που θα έχουν μειωμένα τέλη συναλλαγών.

Ωστόσο αυτή η συνεργασία έχει ιδιαίτερη σημασία, ιδίως γιατί εμπλέκεται το μεγαθήριο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, η UnionPay από την Κίνα. Φανταστείτε να είχε κάνει κάτι αντίστοιχο η Mastercard σε συνεργασία με κάπια γνωστή πύλη ηλεκτρονικών πληρωμών, όπως για παράδειγμα με την PayPal, με λίγα λόγια θα γινόταν πρωτοσέλιδο σε όλα ειδησεογραφικά μέσα του δυτικού πολιτισμού. Όπως και να έχει το πράγμα, τέτοιου είδους συμφωνίες είναι προς όφελος του μέσου καταναλωτή που του παρέχεται η δυνατότητα να αποφεύγει τα υψηλά τέλη χρέωσης σε αγορές στο διαδίκτυο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166