ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Verizon κυκλοφόρησε πρόωρα το κινητό δίκτυο 5G, προλαβαίνοντας τη Νότια Κορέα

Η Verizon κυκλοφόρησε πρόωρα το κινητό δίκτυο 5G, προλαβαίνοντας τη Νότια Κορέα

Αν και η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε χθες πως οι τρεις πάροχοι τηλεπικοινωνιών της χώρας θα είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα προσφέρουν εμπορικές υπηρεσίες 5G για smartphones με βάση το επίσημο πρότυπο 5G της 3GPP.

Ωστόσο για ένα περίεργο λόγο η αμερικανική εταιρεία Verizon κατέστησε εσπευσμένα σήμερα εμπορικά διαθέσιμο το δίκτυο 5G της προς τους καταναλωτές, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει κάποια στιγμή αργότερα. προφανώς για να γίνει η πρώτη εταιρεία στον πλανήτη που κατάφερε τούτο το επίτευγμα. Μην ξεχνάτε πως σε αυτό τον μάταιο κόσμο όλοι καίγονται για τη δόξα. Επομένως έχει μία λογική αυτή η κίνηση.

Ο CEO της Verizon, ο Hans Vestberg δήλωσε: «Οι πελάτες της Verizon θα είναι οι πρώτοι στον κόσμο που θα απολαύσουν τις δυνατότητές του 5G».

Η Verizon ξεκίνησε πιλοτικά την πρώτη ευρυζωνική υπηρεσία 5G τον περασμένο Οκτώβριο, η οποία φέρει την ονομασία Verizon 5G Home, ωστόσο η σημερινή ολοκληρωμένη υπηρεσία που ονομάζεται 5G Ultra Wideband θα είναι διαθέσιμη αρχής γενομένης από σήμερα στο Σικάγο και τη Μινεάπολη, και μετά θα επεκταθεί σε ακόμη περισσότερες πόλεις και Πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η Verizon είχε αρχικά προγραμματίσει να κυκλοφορήσει το κινητό της δίκτυο 5G στις 11 Απριλίου, και παράλληλα σχεδίαζε να προσφέρει το Motorola Moto Z3 και το 5G Moto Mod ως τα πρώτα εμπορικά smartphone που έχουν τις απαιτούμενες δυνατότητες για να στηρίξουν το 5G. (Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως δεν μπορούν όλες οι συσκευές να υποστηρίξουν το 5G, παρά μόνο εκείνες που έχουν ενσωματωμένο το κατάλληλο ρούτερ).

Η σημερινή διαθεσιμότητα τους 5G καλύπτει μόνο δύο πόλεις των ΗΠΑ – το Σικάγο και τη Μινεάπολη – όμως θα επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν απεριόριστα δεδομένα 5G σε αυτές τις πόλεις, κάτι που δεν συμβαίνει με το 4G ή 3G, τουλάχιστον στις περισσότερες εταιρείες, εκτός βέβαια αν πληρώσεις τα μαλλιά της κεφαλής σου.

Η Νότια Κορέα προσπάθησε δύο φορές να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα πρόσφερε εμπορική υπηρεσία 5G. Τον περασμένο Δεκέμβριο, παρόλο που η χώρα ήταν φαινομενικά έτοιμη να λανσάρει το καινούργιο προϊόν της, εν τούτοις οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της δεν διέθεταν smartphones 5G ή υπηρεσίες εξυπηρέτησης για να το πουλήσουν. Οπότε χάθηκε αυτή η σπουδαία ευκαιρία για τη Νότια Κορέα ούτως ώστε να γευτεί αυτή την πρωτιά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166