Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox Reality έλαβε υποστήριξη για 7 νέες γλώσσες

Το πρόγραμμα περιήγησης Firefox Reality έλαβε υποστήριξη για 7 νέες γλώσσες

Η Mozilla ανακοίνωσε την πρώτη σημαντική ενημέρωση για το Firefox Reality, το ανοικτού κώδικα πρόγραμμα περιήγησης πολλαπλών πλατφορμών για ακουστικά Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR) και Εικονικής Πραγματικότητας (VR), προσφέροντας υποστήριξη για 7 νέες γλώσσες.

Επίσης έχουν προστεθεί μια σειρά από διάφορα καινούργια χαρακτηριστικά, όπως προσφέρει προτάσεις αναζήτησης στη γραμμή URL και υποστηρίζει τη δημιουργία σελιδοδεικτών, καθιστώντας το ακόμα πιο ελκυστικό στο ευρύ κοινό.

Με μια σύντομη ανασκόπηση, η Mozilla παρουσίασε για πρώτη φορά το Firefox Reality τον περασμένο Απρίλιο, χαρακτηρίζοντας το ως έναν εύκολο τρόπο για τους προγραμματιστές και τους κατασκευαστές ακουστικών AR και VR να ενσωματώσουν τις εφαρμογές και τις συσκευές τους το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά και να το προσαρμόσουν ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Κατά το ξεκίνημα του, το Firefox Reality υποστήριξε τις πλατφόρμες HTC Vive Focus και HTC Vive Wave, και στη μετέπειτα πορεία προστέθηκαν το HTC Viveport, Oculus Go και Daydream.

Μέχρι στιγμής, το Firefox Reality υποστηρίζει μόνο αγγλικά, αλλά με την έκδοση 1.1 του προγράμματος περιήγησης θα καλύπτει επίσης τα γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, κινέζικα (απλοποιημένα και παραδοσιακά), ιαπωνικά και κορεατικά.

Επιπρόσθετα, το Firefox Reality υποστηρίζει πλέον τη φωνητική αναζήτηση και σε αυτές τις επτά νέες γλώσσες, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα αναβαθμισμένο τρόπο προβολής θεάτρου (αγγλικά: theater viewing mode) που λειτουργεί με βίντεο 360 μοιρών.

Ενώ οι περισσότεροι κύριοι κατασκευαστές ακουστικών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας ήδη προσφέρουν τα δικά τους προγράμματα περιήγησης, το Firefox Reality μπορεί θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο εν αντιθέσει με τους ανταγωνιστές του επειδή παρέχει στους χρήστες συγχρονισμό μεταξύ πλατφορμών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση στους ίδιους σελιδοδείκτες και το ιστορικό περιήγησης στο Oculus Go, όπως συμβαίνει στο τηλέφωνο ή στο φορητό υπολογιστή τους.

Προς το παρόν, η λειτουργία bookmarking μέσα στο Firefox Reality περιορίζεται μόνο για αποθήκευση και προβολή σελιδοδεικτών σε τοπικό επίπεδο. ωστόσο, ο Mozilla ανέφερε ότι σύντομα θα φτάσει ο συγχρονισμός μεταξύ των συσκευών.

Εν τούτοις αξίζει να επισημάνουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης σίγουρα χρειάζεται ακόμα πολλές βελτιώσεις για να καταστεί ένα δυναμικό εργαλείο για το μέσο χρήστη, όπως συμβαίνει με το συμβατικό πρόγραμμα Firefox.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας