Η Voodoo έλαβε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολ. από την Goldman Sachs για κινητά παιχνίδια

Η Voodoo έλαβε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολ. από την Goldman Sachs για κινητά παιχνίδια

Η Voodoo έλαβε χρηματοδότηση 200 εκατ. δολ. από την Goldman Sachs για κινητά παιχνίδια.

Ο εκδότης κινητών παιχνιδιών Voodoo έλαβε ένα μεγάλο ποσό χρηματοδότησης περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια από την Goldman Sachs. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για την ανάπτυξη ενός κόμβου που θα βοηθήσει τους προγραμματιστές κινητών παιχνιδιών της να μεγαλουργήσουν και να κάνουν σπουδαία πράγματα.

Σε μια ομιλία στο Casual Connect Europe στο Λονδίνο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο Alexandre Yazdi δήλωσε ότι το Voodoo με έδρα το Παρίσι βρίσκεται πολύ κοντά στον αγγίξει το ορόσημο του 1 δισεκατομμύριο downloads σε όλα τα παιχνίδια του, όπως το Baseball Boy. Ο Yazdi αρνήθηκε να πει πόσα χρήματα έλαβε η εταιρεία για αυτό το εγχείρημα. Ωστόσο το Reuters και άλλες πηγές ανέφεραν πως ήταν 200 εκατομμύρια δολάρια.

Στα πρώτα πέντε χρόνια της, η εταιρεία δημιούργησε δύο παιχνίδια που δεν γνώρισαν τεράστια απήχηση από το ευρύ κοινό. Όμως πριν από ενάμισι χρόνο, η εταιρεία ανέλυσε τις αποτυχίες της, και εφάρμοσε μία άλλη τακτική στο επόμενο παιχνίδι της, Paper.io. που αποδείχθηκε πώς ήταν ιδιαίτερα έξυπνη και κατάφερε να αγγίξει την καρδιά των παικτών.

Το Voodoo, που ιδρύθηκε το 2013, κατάφερε να έχει εννέα συμμετοχές στα κορυφαία 25 παιχνίδια με τις περισσότερες λήψεις, όπως το Baseball Boy, το Stack Jump, Idle Balls, Dune, Rolly Vortex, Snake vs Block και το Flappy Dunk.

Ο Gabriel Rivaud, αντιπρόεδρος των παιχνιδιών στο Voodoo, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει αλλάξει νοοτροπία αναφορικά με το παρελθόν και πλέον μπορεί να ανταγωνιστεί τους πρωτοπόρους στον τομέα αυτό Η εταιρεία έχει περίπου 150 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, και είχε περίπου 300 εκατομμύρια downloads το προηγούμενο έτος.

Ο Yazdi είπε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να συνεχίσει την περαιτέρω ανάπτυξη των παιχνιδιών της, να προσλάβει περισσότερους ανθρώπους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και να προσθέσει περισσότερους εξειδικευμένους μηχανικούς στον τομέα της τεχνολογίας. Η Yazdi και ο συνιδρυτής Laurent Ritter εξακολουθούν να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών της Voodoo.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας