ΑρχικήΕιδήσειςΗ Βόρεια Κορέα αποκάλυψε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ICBM

Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ICBM

Η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης το Σάββατο που πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος του είδους του, γεγονός που φανερώνει το μέγεθος της επικίνδυνης απειλής που θα μπορούσε να θέσει προς τους εχθρούς της, μία χώρα που είναι ήδη εξοπλισμένη με βαριά πυρηνικά όπλα. Να σημειωθεί πως ο εντοπισμός του ICBM έγινε μέσω δορυφόρου από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα την αμερικάνικη έκδοση του CNN, το ICBM (intercontinental ballistic missile) μεταφέρονταν από ένα φορτηγό 11 αξόνων προς το τέλος μαις στρατιωτικής παρέλασης στην Πιονγιάνγκ, και ενώ οι αναλυτές λένε ότι δεν είναι γνωστό αν έχει δοκιμαστεί, εν τούτοις εκτιμάται πως ένα τέτοιου είδους όπλο θα αύξανε δραματικά του στρατιωτική ισχύ της Βόρειας Κορέας , καθώς επιτρέπει την προσάρτηση πολλών πυρηνικών κεφαλών.

«Αυτό που μας έδειξε η Βόρεια Κορέα, φαίνεται να είναι ένα νέο ICBM με υγρά καύσιμα που εκ των πραγμάτων θεωρείται να είναι παράγωγο αυτού που δοκιμάστηκε στα τέλη του 2017, γνωστό ως Hwasong-15, είναι πολύ μεγαλύτερο και σαφώς πιο ισχυρό από οτιδήποτε άλλο στο οπλοστάσιο του SPRK », δήλωσε στο CNN ο Χάρι Καζιανής, Διευθυντής στο τμήμα Κορεατικών Σπουδών στο Κέντρο Εθνικού Ενδιαφέροντος (αγγλικά Center for the National Interest)

Το CNN σημειώνει ότι όταν το πρώτο Hwasong-15 δοκιμάστηκε το 2017, ήταν σε θέση να φτάσει σε ένα μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών περιοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθιστώντας αυτό το νέο όπλο, εν δυνάμει πρόβλημα για τις ΗΠΑ σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης μεταξύ τους.

Ωστόσο, αυτό το όπλο θα μπορούσε επίσης να ήταν μία ρέπλικα απλά για επίδειξη κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε ορκιστεί ότι θα ενισχύσει την πυρηνική δύναμη της χώρας του μετά από συνομιλίες με τον Πρόεδρο Τραμπ. Οι New York Times αναφέρουν ότι το ICBM θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μια πλαστή έκδοση ενός πραγματικού πυραύλου, με την πρόθεση να δείξει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε τούτο τον τομέα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής που έγινε και η στρατιωτική παρέλαση, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανέφερε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον αποτρεπτική ισχύ μας», δηλώνοντας επίσης ότι είναι ένα δίκαιο μέσο αυτοάμυνας προς τις «εχθρικές δυνάμεις», αν και δεν διευκρίνισε εάν αυτές οι δυνάμεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ιαπωνία ή η γειτονική Νότια Κορέα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166