Η Harley-Davidson σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η Harley-Davidson σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η Harley-Davidson σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Οι μοτοσυκλέτες Harley-Davidson που είναι γνωστές για τον εκκωφαντικό θόρυβο του κινητήρα τους, αναμφισβήτητα έχουν γίνει ο διακαής πόθος χιλιάδων μοτοσυκλετιστών ανά την υφήλιο

Η θρυλική αμερικανική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών, που αντιμετωπίζει μειωμένες πωλήσεις στην εγχώρια αγορά της, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να δημιουργεί νέα προϊόντα και παράλληλα θα ανοίξει νέα καταστήματα για να διευρύνει το ακροατήριό της και να ενισχύσει τις πωλήσεις.

Το νέο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που ονομάζεται LiveWire κατά το επόμενο έτος, χωρίς συμπλέκτη και χωρίς γρανάζια, και μάλιστα υπόσχεται πως θα αυξήσει τον αριθμό των ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Harley Davidson, ο Matt Levatich δήλωσε ότι οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα υιοθετηθούν γενικότερα από όλη τη βιομηχανία, απλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός. Η αγορά μοτοσικλετών EV είναι ακόμα στα σπάργανα της, αλλά πιστεύω ότι οι premium ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Harley-Davidson θα βοηθήσουν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε επίσης ότι προσπαθούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες μας για την υιοθέτηση των καθαρών πηγών ενέργειας που θα χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας, και μάλιστα είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες της εταιρείας μας.

Με τις πωλήσεις να αυξάνονται στην Ασία και την Ινδία, η Harley-Davidson αναφέρει ότι αναπτύσσει μικρότερες μοτοσυκλέτες με κινητήρες 250 έως 500 κυβικών εκατοστών, ούτως ώστε να καταστούν πιο προσιτές για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να μετατοπίζει την παραγωγή των μοτοσικλετών της σε εργοστάσια στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα του εμπορικού οικονομικού πολέμου που ξεκίνησε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η Harley-Davidson Inc. πούλησε πέρυσι σχεδόν 40.000 μοτοσυκλέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση , δημιουργώντας σημαντικά έσοδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν αμελητέα.

Επίσης η Harley-Davidson δήλωσε ότι η μετατόπιση της στοχευμένης παραγωγής από τις ΗΠΑ στις διεθνείς εγκαταστάσεις θα μπορούσε να διαρκέσει τουλάχιστον 9 έως 18 μήνες για να ολοκληρωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας