Η Βρετανική βιομηχανία της πληροφορικής στερείται ποικιλίας στις θέσεις εργασίας

Η Βρετανική βιομηχανία της πληροφορικής στερείται ποικιλίας στις θέσεις εργασίας

Η Βρετανική βιομηχανία της πληροφορικής στερείται ποικιλίας στις θέσεις εργασίας.

Ενώ οι άντρες ενδιαφέρονται αρκετά για μια σταδιοδρομία στον τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορικής, αντίθετα οι γυναίκες είναι αρκετά διστακτικές και μάλλον δεν είναι πρόθυμες να υπηρετήσουν αυτό τον κλάδο, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Τα ευρήματα προέκυψαν από την Tech City UK βασισμένα σε δημοσκόπηση 1.000 νέων και 80.000 δημοσιεύσεων στο Reddit, όπου διαπίστωσε ότι οι άνδρες βρίσκουν τον τομέα της πληροφορικής ιδιαίτερα ελκυστικό. Περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) από αυτούς φιλοδοξούν να εργαστούν σε τούτο τον τομέα.

Όσον αφορά τις γυναίκες, ωστόσο, μόνο το 13% ενδιαφέρεται να εργαστεί σε αυτόν τομέα. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους θέλουν θέλουν να αποφύγουν αυτές τις θέσεις εργασίας οφείλεται στην έλλειψη δεξιοτήτων με 45%, και η έλλειψη γνώσεων σχετικά με την τεχνολογία (38%). Επιπλέον το ένα τέταρτο (24%) δήλωσε ότι ο τομέας της τεχνολογίας «δεν είναι για ανθρώπους σαν αυτούς».

«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός που βλέπουμε ότι ο κλάδος της πληροφορικής και κατ’ επέκταση της τεχνολογίας παραμένει μια δημοφιλής επιλογή σταδιοδρομίας για πολλούς νέους. Εάν το ψηφιακό μας οικοσύστημα πρόκειται να ευδοκιμήσει, πρέπει να εμπλέξει τα καλύτερα και λαμπρότερα μυαλά της επόμενης γενιάς», σχολίασε ο Δρ George Windsor, ανώτερος διευθυντής στατιστικών στοιχείων του ech City UK.

Επίσης ο Δρ George Windsor πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τεχνολογία αποτυγχάνει να προσελκύσει νέες γυναίκες. Η ποικιλομορφία στις θέσεις εργασίας είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλουμε να οικοδομήσουμε παγκόσμιες τεχνολογίες που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων. Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα αναφορικά με αυτό το θέμα, τόσο από τον κλάδο της πληροφορικής, όσο και από την διαπαιδαγώγηση στα σχολεία, ούτως ώστε να ενημερώσουν τις νέες γυναίκες ότι είναι περισσότερο από ικανές στο να διαπρέψουν σε αυτό τον κλάδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας