Η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιχείρηση σας

Η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιχείρησή σας

Η απομακρυσμένη εργασία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιχείρηση σας.

Για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να επιτρέπεται στους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως . Ωστόσο, η ασφάλεια είναι επίσης σημαντική, και μερικές φορές παραγκωνίζεται για λόγους που είναι πραγματικά αστείοι, και κατά συνέπεια ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα καταστροφικό χακάρισμα που θα επιφέρει πρωτίστως οικονομική ζημιά γιατί απαιτούνται οικονομικοί πόροι, και σε δεύτερη φάση θα αμαυρωθεί η φήμη της επιχείρησης, κάτι που δεν το συγχωρούν εύκολα οι καταναλωτές και οι χρήστες.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της OneLogin, οι Βρετανοί εργαζόμενοι δαπανούν έως και μια μέρα την εβδομάδα για να συνδεθούν στην επιχείρησή τους από κάποια απομακρυσμένη τοποθεσία μέσω μη ασφαλισμένων δικτύων – ενδεχομένως, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υπόσταση της επιχείρησης από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες παρόμοιες απειλές.

Έτσι, οι εταιρείες για να αντιμετωπίσουν αυτό το σοβαρό φαινόμενο πρόσθεσαν ένα υποχρεωτικό VPN, όταν οι υπάλληλοι επιθυμούν να συνδεθούν με αυτήν. Σχεδόν το ήμισυ (48%) των εταιρειών απαιτούν πάντα από τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν VPN όταν εργάζονται εξ αποστάσεως.

Το πρόβλημα ξεκινά εάν το VPN δεν είναι αρκετά καλό και, σύμφωνα με την έκθεση του OneLogin, συχνά είναι αρκετά κακής ποιότητας που δεν προσφέρει τίποτα θετικό σε όλη την υπόθεση.

Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) προέβη σε συχνές καταγγελίες ότι το VPN επιβραδύνει το δίκτυο. Τα δύο τρίτα (67%) αντιμετώπισαν πολύ πυκνές διακοπές στη σύνδεση VPN κατά το παρελθόν έτος, και το 10% των περιπτώσεων, ανάφερε πως ήταν σχετικά ικανοποιημένο με το VPN.

«Με τις συχνές παραβιάσεις να συσσωρεύονται από τα χαρίσματα, εταιρείες όπως η HP, η IBM και η Yahoo αποφάσισαν να γυρίσουν την πλάτη τους στην απομακρυσμένη εργασία εντελώς. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να σπεύσουν να αφορίσουν αυτήν τη μεθοδολογία, αφού η εργασία εξ αποστάσεως επιφέρει αρκετά οικονομικά οφέλη, αρκεί να γίνεται με προσεκτικό τρόπο.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να ενεργοποιήσουν και να ενθαρρύνουν ενεργά την απομακρυσμένη εργασία, χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια ή η παραγωγικότητα», δήλωσε ο Alvaro Hoyos, επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας πληροφοριών της OneLogin.

Ο Hoyos προσθέτει: «Με τα VPN να αποδεικνύονται τόσο αναξιόπιστα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να στραφούν σε δυνητικά ανασφάλιστα δίκτυα που θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιζήμια για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου μιας επιχείρησης. Αυτό θα μπορούσε να είναι καταστροφικό, καθώς οι παραβιάσεις δεδομένων θα μπορούσαν να αφήσει τα εμπιστευτικά έγγραφα σε λάθος χέρια, και μάλιστα η αποκατάσταση αυτού του γεγονότος είναι εξαιρετικά δαπανηρή. Χρησιμοποιώντας επόμενης γενιάς τεχνολογία , οι οργανισμοί μπορούν να επεκτείνουν την ασφάλεια των τελικών σημείων είτε σε επιτραπέζιους υπολογιστές, είτε σε κινητές συσκευές, και έτσι να απολαμβάνουν μια ενιαία λύση διαχείρισης του τελικού σημείου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας