Η Walmart καταργεί τα ρομπότ παρακολούθησης αποθέματος στα σούπερ μάρκετ της

Η Walmart καταργεί τα ρομπότ παρακολούθησης αποθέματος στα σούπερ μάρκετ της

Η Walmart δήλωσε εχθές τη Δευτέρα ότι εγκαταλείπει τα σχέδια της για τη χρήση ρομπότ που σαρώνουν τα ράφια και παρακολουθούν το απόθεμα, καταστρέφοντας τις πολυετείς προσπάθειες του μεγαλύτερου λιανοπωλητή σούπερ μάρκετ στον κόσμο για την αυτοματοποίηση ορισμένων διεργασιών που θεωρούνται δουλειές ρουτίνας, και γίνονται πιο γρήγορα από τα ρομπότ σε αντίθεση με τους ανθρώπους.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει διακόψει τη συνεργασία της με την Bossa Nova Robotics , με την οποία είχε συνεργαστεί για πέντε χρόνια για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών χρησιμοποιώντας ρομπότ για να βοηθήσει το προσωπικό των καταστημάτων του να διευκολύνει τις εργασίες τους.

«Αυτή ήταν μια ιδέα που δοκιμάσαμε σε περίπου 500 καταστήματα μας, όπως και κάποιες άλλες ιδέες που τελικά δεν τελεσφόρησαν», δήλωσε ο Walmart σε δήλωση της.

Η Walmart πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να δοκιμάζει νέες τεχνολογίες και να επενδύει σε δικές της πρωτότυπες διαδικασίες και εφαρμογές για να παρακολουθεί το απόθεμα και να βοηθά τα προϊόντα να μετακινούνται στα ράφια το συντομότερο δυνατό.

Η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ άρχισε να κυκλοφορεί τα ρομπότ σάρωσης στο ράφι το 2017 για να αναπληρώσει πιο γρήγορα το απόθεμα όταν εξαντλούνται τα προϊόντα και κατ’ επέκταση να εξοικονομήσει χρόνο στους υπαλλήλους της. Αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να ψηφιοποιήσει τα καταστήματα της, με απώτερο σκοπό να καταστήσει πιο γρήγορα τα ψώνια για τους πελάτες, καθώς ανταγωνίζεται το μεγαθήριο που ονομάζεται Amazon.

Η Walmart, η οποία πριν λίγες μέρες δημοσίευσε ρεκόρ διαδικτυακών πωλήσεων για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο του τρέχοντος έτους, υπερηφανεύεται πως πλέον έχει περισσότερους εργαζομένους που περπατούν στους διαδρόμους και συσκευάζουν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Ωστόσο πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτή η ενέργεια έχει υπόβαθρο και δεν έγινε ξαφνικά εν μέσω μία νυκτί, αφού διάφοροι εμπειρογνώμονες στο συγκεκριμένο τομέα επισημαίνουν πως οι υπάλληλοί της Walmart άρχισαν να φοβούνται πως κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν από τα ρομπότ, όπως συνέβη και σε άλλες γνωστές πολυεθνικές εταιρείες για εξοικονόμηση χρημάτων και τη μείωση των εξόδων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας