ΑρχικήΟχήματαΙνδία: Τα Rickshaws (Αμαξίδια) θα αντικατασταθούν από ηλεκτροκίνητα οχήματα

Ινδία: Τα Rickshaws (Αμαξίδια) θα αντικατασταθούν από ηλεκτροκίνητα οχήματα

Ινδία: Τα Rickshaws (Αμαξίδια) θα αντικατασταθούν από ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η Ινδία θα διοχετεύσει τις επόμενες εβδομάδες σχεδόν 100.000 λεωφορεία εφοδιασμένα με ηλεκτροκινητήρα στους πολυσύχναστους θολωτούς δρόμους των πόλεων της, θέλοντας στα επόμενα 13 χρόνια να παράγονται μόνο τέτοιου τύπου ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030 και να αποσυρθούν παντελώς τα παλιά.

Η Ινδία αναμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο μολυσμένα έθνη στον κόσμο, από άποψη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ωστόσο έχει ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια για να αποφύγει τον εθισμό παραδοσιακών καυσίμων που καταστρέφουν την ατμόσφαιρα.

Οι αναλυτές λένε ότι ο στόχος είναι “αποθαρρυντικός”.

Οι μεταφορές αποτελούν σημαντική πηγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ινδία και ο όμιλος Greenpeace κατηγορεί τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στη χώρα από τη ρύπανση.

Η έξοδος από το ντίζελ και τη βενζίνη θα βελτίωνε την υγεία της χώρας και θα ενίσχυε την προσπάθεια της Ινδίας να επιτύχει τους τολμηρούς στόχους για την αλλαγή του κλίματος που δεσμεύθηκε στο Παρίσι το 2015.

Η Ινδία δεν είναι μόνη που θέλει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αν και έχει στόχο να να ολοκληρώσει ταχύτερα το πλάνο της από τους άλλους.

Η Βρετανία και η Γαλλία δήλωσαν ότι θέλουν να θέσουν τέλος στην πώληση οχημάτων με ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040.

Ωστόσο, τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα αποτελούν μόλις το 3% του συνόλου των οχημάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων PwC που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το ποσοστό αυτό είναι ακόμη χαμηλότερο στην Ινδία, υπογραμμίζοντας την τεράστια δύναμη της ηλεκτρικής πρόκλησης του πρωθυπουργού Narendra Modi.

Εκτός από τη σταδιακή εισαγωγή ηλεκτρικών rickshaws (καροτσάκι επιβατών δύο ή τριών τροχιών) και λεωφορείων στο Νέο Δελχί, η κυβέρνηση δημοσίευσε μια προσφορά στους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να τους προμηθεύσουν 10.000 αυτοκίνητα με την προοπτική να αντικατασταθούν τα παλιά δημόσια αυτοκίνητα σε τέσσερα κυβερνητικά υπουργεία.

“Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μερικές τεράστιες προκλήσεις που απαιτείται να ξεπεραστούν πριν μπορέσουν να γίνει το κύριο μεταφορικό μέσο των επιβατών”

Λύσεις χαμηλού κόστους

Η κυβέρνηση δεν θέλει να πληρώσει για ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης για εκατομμύρια μελλοντικούς πράσινους αυτοκινητιστές για να τους επιτρέπεται να τροφοδοτήσουν τις εξαντλημένες μπαταρίες των αυτοκινήτων τους, διότι το κόστος είναι υπέρογκο και τα έξοδα πολύ δύσκολα θα αποσβεστούν.

Αντίθετα, ελπίζει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας θα μπουν γερά στο παιχνίδι, όπου οι οδηγοί θα μπορούν να ανταλλάσσουν άδειες μπαταρίες με γεμάτες, ο Ashok Jhunjhunwala, κύριος σύμβουλος του υπουργού εξουσίας και ο επίσημος πρωταγωνιστής των προσπαθειών, δήλωσε στην AFP.

Σχεδιάζουμε τη μίσθωση των μπαταριών χωριστά για τους στόλους των δημόσιων συγκοινωνιών και των ταξί. Επίσης επιθυμούμε περισσότερες επιλογές αναφορικά για μικρότερες και ευκολότερες στη χρήση μπαταρίες.

Η Amara Raja Batteries, ένας Ινδός κατασκευαστής μπαταριών, θα ενταχθεί στο “μοντέλο ανταλλαγής”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της S. Vijayanand.

“Ο πονοκέφαλος της διαχείρισης και φόρτισης της μπαταρίας θα βαρύνει τον οδηγό, αντίθετα θα έχει αυτοματοποιηθεί η διαδικασία που θα είναι πανεύκολη”, είπε.

Άλλες ιδέες περιλαμβάνουν τον καθορισμό αυστηρότερων προτύπων απόδοσης, ώστε τα νέα οχήματα να χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια
.
“Το σκεπτικό μας είναι να τη διατηρήσουμε όσο το δυνατόν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας”, δήλωσε ο Jhunjhunwala. “Τα οχήματα και οι φορτιστές πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς επιδοτήσεις και πρέπει να έχουν επιχειρηματική λογική.”

Ο Mahesh Babu, διευθύνων σύμβουλος του ινδικού ομίλου Mahindra, δήλωσε ότι είναι ένα συναρπαστικό έργο, επιπλέον οι κυβερνητικοί στόχοι απόδοσης θεωρούνται ιδανικοί και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμβιβασμό στις ανάγκες και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Οι μειώσεις στο μέγεθος και το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων , σε συνδυασμό με την ταχεία τεχνολογική πρόοδο, σημαίνουν ότι οι φιλοδοξίες της Ινδίας είναι “αρκετά εφικτές”, δήλωσε ο Bill Hare, διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής επιτροπής Climate Analytics του Βερολίνου.

Οι προκλήσεις της Ινδίας.

Οι ξένες μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων δεν είναι έτοιμες να φέρουν τις ηλεκτρικές τους προσφορές στην Ινδία.

Η Mercedes δήλωσε ότι χρειάζεται ένα λογικό χρονοδιάγραμμα και βελτιωμένα κίνητρα για τους αυτοκινητιστές – επί του παρόντος εάν υπάρξει κάποιο ικανοποιητικό χρηματικό ποσό θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή το πλάνο – για να φέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε τούτο το πολυπληθέστερο κράτος.

Το αφεντικό της Tesla, Elon Musk, που ξεκίνησε τον Ιούλιο, το μοντέλο 3, μια έκδοση μαζικής αγοράς των ακριβότερων αυτοκινήτων της Tesla, έχει αναβάλει την είσοδο στην ινδική αγορά

Αλλά στα 35.000 δολάρια που διατίθεται το φθηνότερο μοντέλο η Tesla είναι μακριά από τους περισσότερους ινδούς. Τα περισσότερα από τα τρία εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα που προστίθενται στους δρόμους της Ινδίας κάθε χρόνο είναι μέτριας ποιότητας, αλλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Η Nissan Motor δοκιμάζει το μοντέλο Leaf για να δει πώς λειτουργεί στους δρόμους της Ινδίας και αντιμετωπίζει τη ρύπανση και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αυτό αφήνει το πεδίο ανοικτό για Mahindra, σήμερα η μόνη εταιρεία που πωλεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ινδία.

Το hatchback, το sedan και το van πωλούνται στο Δελχί από $ 11.000 έως $ 15.000, μετά από επιδότηση $ 2.300.

Η εταιρεία ελπίζει να πουλήσει μέχρι και 5.000 μονάδες φέτος, συμπεριλαμβανομένων και των autopshaws.

Μέχρι στιγμής έχει δεσμευτεί με εταιρείες καμπίνας σε λίγες πόλεις, επιχειρήσεις οι logistics και νεοσύστατες επιχειρήσεις προσφέρουν σύστημα κοινής χρήσης αυτοκινήτων με αυτοκατοχή.

“Θέλουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της Ινδίας”, δήλωσε ο Μπαμπού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166