ΑρχικήΟικονομίαΠως το λιανικό εμπόριο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τις καταναλωτική μανίας;

Πως το λιανικό εμπόριο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τις καταναλωτική μανίας;

Πως το λιανικό εμπόριο μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τις καταναλωτική μανίας;

Στη σημερινή καταναλωτική αγορά, κάθε εταιρεία πρέπει να περιστρέφεται απαραίτητα γύρω από την τεχνολογία, και οι λιανοπωλητές δεν αποτελούν εξαίρεση. Γίγαντες όπως η Amazon, η Walmart και η Alibaba αγωνίζονται να επαναπροσδιορίσουν την εμπειρία λιανικής πώλησης.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναμφισβήτητα προσδίδει μεγαλύτερη αξία στον καταναλωτή, διότι τον γλυτώνει από κόπο χρόνο και κόστος, εν αντιθέσει με τα φυσικά καταστήματα.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης δεν έχουν εφαρμόσει την απαραίτητη τεχνολογία για να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους. Ο λόγος είναι πολύ απλός, επειδή ακόμα δεν έχουν ενστερνιστεί την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Μάρκετινγκ , φέτος η λιανική βιομηχανία θα φτάσει συνολικά 459 δισ. Δολάρια για ηλεκτρονικές πωλήσεις και 3,6 τρισεκατομμύρια δολάρια γρνικά σε ολόκληρο το λιανικό εμπόριο που σχετίζονται με αγορές μέσω του διαδικτύου.

Το AI μπορεί να χειριστεί την πλημμύρα των δεδομένων

Εκεί βρίσκεται η τεχνητή νοημοσύνη. Η AI βασίζεται σε μια συνεχή διαδικασία τεχνολογικής μάθησης που βελτιώνεται με την εμπειρία. Ο συνδυασμός των αυξημένων δεδομένων στρώμα πάνω στο στρώμα των αλγορίθμων επιτρέπει στην τεχνολογία να απλοποιήσει τα δεδομένα και να συνεχίσει να αξιοποιεί τις γνώσεις της.

Οι πολυπλοκότητες του λιανικού εμπορίου είναι πλέον πολύ μεγάλες για να τις χειρίζονται οι ίδιοι οι άνθρωποι. Εν τω μεταξύ, οι μηχανές γίνονται όλο και καλύτερες στην εξαγωγή γνώσεων από πολύπλοκα σύνολα δεδομένων .

Οι λιανοπωλητές μπορούν να εκμεταλλευτούν το AI για να εξορθολογίσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, να αυτοματοποιήσουν τα καθήκοντα ρουτίνας και να βελτιώσουν ριζικά την ποιοτική εξυπηρέτηση προς τους πελάτες, περνώντας σε μία νέα εποχή.

Το κλειδί είναι να αξιοποιούν τα αναλυτικά στοιχεία για τη βελτίωση των επιχειρηματικών αποφάσεων και των εσωτερικών λειτουργιών, ενώ ταυτόχρονα εμβαθύνουν τις σχέσεις με τους πελάτες.

Αλλάζετε νοοτροπία ή παραμένετε στο περιθώριο.

Η Walmart, η Amazon και η Alibaba απεχθάνονται τους λιανοπωλητές που φοβούνται να καινοτομήσουν. Για τους μικρότερους εμπόρους λιανικής πώλησης, η ενημέρωση των διαδικασιών διαχείρισης είναι η καλύτερη ευκαιρία για μακροχρόνια επιβίωση.

Οι πλατφόρμες AI επιτρέπουν στους λιανοπωλητές να καθορίζουν τις αλλαγές των τιμών, να καθορίζουν τα αποθέματα, να αποφασίζουν για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των προωθητικών ενεργειών και να λαμβάνουν αποφάσεις για το εμπόριο που οδηγούν σε περισσότερες πωλήσεις.

Το AI επίσης καθορίζει, προλαμβάνει και επιλύει τα προβλήματα, επιπλέον δίνει την δυνατότητα στον επιχειρηματία να φτάσει όσο ψηλά θέλει, αρκεί να έχει τις απαιτούμενες ικανότητες που θα συνοδεύονται με τη τεχνητή νοημοσύνη.

Μερικοί επιχειρηματίες είναι τόσο απαρχαιωμένοι, που ούτε καν οι ίδιοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, αλλά αν εφαρμόσουν το AI τώρα, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν εγκαίρως τις δυνάμεις τους και στη συνέχεια θα καταστούν πρωταγωνιστές σε τούτο τον αμφιλεγόμενο χώρο.

Εγκυρότερες πληροφορίες, λιγότερα προβλήματα.

Οι έμποροι λιανικής πώλησης που χρησιμοποιούν τα αναλυτικά στοιχεία που υποστηρίζουν την τεχνολογία AI βρίσκονται πάντα μπροστά και μπορούν να κάνουν τα εξήςς:

  • Πρόβλεψη: Χρησιμοποιώντας πληροφορίες από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των μη δομημένων δεδομένων τρίτου μέρους (έλεγχο των δημοσιεύσεων στα κοινωνικά και την πρόβλεψη των τοπικών οικονομικών τάσεων), το σύστημα μπορεί να προβλέψει πότε ένα προϊόν θα παρουσιάσει άνοδο των πωλήσεων ή της ζήτησης στο εγγύς μέλλον. Αυτό επιτρέπει στους εμπόρους λιανικής πώλησης να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις τάσεις και να προετοιμάζονται εγκαίρως.
  • Αποφεύγετε τις εκπλήξεις: Το σύστημα αναλύει τα δεδομένα του παρελθόντος για να καθορίσει πόσα πρόσθετα αποθέματα πρέπει να παραγγείλουν και πότε πρέπει να τοποθετηθεί η παραγγελία. Αυτό επιτρέπει στους λιανοπωλητές να αποφύγουν το πρόβλημα της ύπαρξης υπερβολικού ή πολύ μικρού αποθέματος των προϊόντων.
  • Βρίσκεστε πάντα σε εγρήγορση: Το σύστημα είτε (1) προειδοποιεί τον διαχειριστή να τοποθετήσει την εντολή, είτε (2) τοποθετεί την παραγγελία αυτόματα. Αυτό ενημερώνει τον διαχειριστή και οργανώνεται ταχύτερα.

Το AI βοηθάει στην ικανοποίηση όλων των μερών. Οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι επειδή μπορούν να αγοράσουν το προϊόν που θέλουν όταν το θέλουν. Ο διαχειριστής είναι ευχαριστημένοι επειδή το κατάστημα δέχεται τη ζήτηση χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσει μια κατάσταση υπερπληρωμής. Και η οργάνωση είναι ευχαριστημένη επειδή μπορεί να αυξήσει τα έσοδα χωρίς να επιβαρύνει το κόστος του απούλητου αποθέματος.

Λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της τεχνολογίας και τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να διατηρηθεί μια επιχείρηση χωρίς τη βοήθεια της AI.

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια αυτής της στιγμής, επειδή πολύ απλά το καλύτερο παράδειγμα είναι τα δύο γνωστά brand name, οι Amazon και Walmart που μονοπωλούν στο διαδικτυακό εμπόριο. Με απλά λόγια, οι έμποροι λιανικής πώλησης πρέπει να ενσωματώσουν την τεχνολογία AI και την εκμάθηση μηχανών στα συστήματά τους, εάν θέλουν να επιβιώσουν.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166