Ηνωμένο Βασίλειο: Δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά 68% έως το τέλος της δεκαετίας

Ηνωμένο Βασίλειο: Δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές αερίων κατά 68% έως το τέλος της δεκαετίας

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιδιώξει να μειώσει τις εκπομπές αερίων που ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 68% έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, σύμφωνα πάντα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, και μάλιστα εάν επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, τότε θα πρόκειται για την ταχύτερη μείωση από οποιασδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία στον κόσμο.

Ο στόχος για τη μείωση των εκπομπών κατά 68% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, είναι μέρος μιας αποφασιστικής στρατηγικής ώστε η χώρα να καταστεί εντελώς ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

Η παρούσα απόφαση έρχετα ισε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή που φέρει την ονομασία «Climate Ambition Summit» στις 12 Δεκεμβρίου, θέλοντας να δείξει την αποφασιστικότητα της για την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινώντας από την ίδια της τη χώρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε σε δήλωση του: Αυτή η ενέργεια μας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε παγκόσμιο επίπεδο, και για αυτό το λόγω το Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπει τους ηγέτες των κρατών που θα παραβρεθούν στο «Climate Ambition Summit» της επόμενης εβδομάδας να παρουσιάσουν τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια για τη μείωση των ρυπογόνων εκπομπών αερίων που μολύνουν την ατμόσφαιρα και τον καθορισμό ξεκάθαρων στόχων πάνω σε τούτο το ζήτημα».

Ο Τζόνσον τον περασμένο μήνα παρουσίασε σχέδια για μια «πράσινη βιομηχανική επανάσταση» ο οποίος μάλιστα έχει καυχηθεί πως θα δημιουργήσει περίπου 250.000 θέσεις εργασίας στη χώρα του, και περιλαμβάνει την απαγόρευση των πωλήσεων νέων οχημάτων που καίνε βενζίνη και πετρέλαιο. Επίσης τον τετραπλασιασμό της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και την αύξηση της ικανότητας παραγωγής υδρογόνου, όλα εντός αυτής της δεκαετίας.

Όλα αυτά αντικατοπτρίζουν τον επείγοντα χαρακτήρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μία ιδιαίτερα ευαίσθητη παράμετρο που πρέπει να συνεισφέρουν όλες οι χώρες του πλανήτη.

Η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα που υπογράφηκε το 2015, δεσμεύει κάθε χώρα που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα να υποβάλει τα σχέδια της για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που είναι γνωστή ως Nationally Determined Contribution (NDC).

«Ο νέος στόχος της Βρετανίας για μείωση των βλαβερών αερίων κατά 68% ως το 2030, αντικαθιστά τον προηγούμενο στόχο για μείωση του NDC που ήταν κατά 53%, και φυσικά ικανοποιεί τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων στην ανεξάρτητη επιτροπή για την αλλαγή του κλίματος», ανέφερε η Βρετανική κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας