ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Instagram verification πωλείται έως $15,000 στην μαύρη αγορά

Το Instagram verification πωλείται έως $15,000 στην μαύρη αγορά

Το Instagram verification πωλείται έως $15,000 στην μαύρη αγορά.

Έγινε προ ολίγου γνωστό ότι στην ψηφιακή μαύρη αγορά συνωστίζεται κόσμος για αυτό το ιερό μπλε σημαδάκι που βρίσκεται συνήθως στο λογαριασμό προσωπικοτήτων, διασημοτήτων ή εκείνοι που έχουν αρκετές χιλιάδες ακόλουθους.

Μερικοί υπάλληλοι στο κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στο Facebook έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν το μπλε σημαδάκι της επαλήθευσης στους λογαριασμούς χρηστών και τώρα μια μικρή μειοψηφία χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη για να κερδίσει χιλιάδες δολάρια το μήνα. Σύμφωνα με τους ανώνυμους εμπιστευματοδόχους που έχουν πουλήσει τέτοιου είδους υπηρεσία, η χρέωση μπορεί να κυμαίνεται από το κόστος ενός μπουκαλιού κρασιού έως $ 15.000.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να καλύψουν όλους τους λογαριασμούς που απευθύνονται σε αυτούς, σε καθημερινή βάση, αλλά ορισμένοι εξ αυτών είναι απατεώνες και απλά ψεύδονται . Ωστόσο, πρόκειται για μια επικίνδυνη επιχείρηση, καθώς το Instagram γνωρίζει τη μαύρη αγορά που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό το θέμα ακούσια ή εκούσια, συστήνει τον κόσμο να μην προσφεύγει σε τέτοιες μεθόδους, σύμφωνα με μια έκθεση της Mashable.

Όπως στο Twitter και το Facebook, το μικρό λευκό τσιμπούρι σε μπλε φόντο έχει γίνει το σύμβολο κατάστασης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ένα σημάδι ότι το άτομο είναι πραγματικό, αξιόπιστο και, στην περίπτωση του δικτύου επηρεαστών της Instagram, ένας τρόπος να γίνει ο λογαριασμός σας ιδανικός υποψήφιος για χρήση μαρκών για διαφήμιση.

Καθώς γίνεται όλο και πιο οικείο στους χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, οι λογαριασμοί με πολλούς οπαδούς – μεταξύ δεκάδων χιλιάδων και δεκάδων εκατομμυρίων – δημιούργησαν στα μάτια των εμπόρων, την ιδανική πλατφόρμα για την προώθηση των προϊόντων τους. Έχουν ένα αξιόπιστο και αφοσιωμένο ακροατήριο που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ένα προϊόν που εμφανίζεται από ένα αστέρι Instagram παρά μια τηλεοπτική αγγελία.

Δεν είναι μυστικό ότι μερικές φορές τα εμπορικά σήματα καταβάλλουν μεγάλα χρήματα ποσά που φτάνουν κάποιες χιλιάδες ευρώ ανά δημοσίευση σε αυτές τις προσωπικότητες – οι οποίοι στην αργκό ονομάζονται κοινωνικοί επηρεαστές και σε αντάλλαγμα τους δίνουν μία καλή προώθηση ενός προϊόντος την οποία θα τη δει μεγάλη μερίδα πληθυσμού και πρακτικά αυτό μεταφράζεται ως value for money, λόγω της υψηλής αποδοτικότητας της έμμεσης διαφήμισης, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό τρόπο που κοστίζει περισσότερο και είναι λιγότερο αποτελεσματικό.

Εκείνοι που επιζητούν μανιωδώς Instagram verification είναι πολλοί, διότι προφανώς θα εκτοξεύσει τις μετοχές του στα ουράνια και κατά συνέπεια θα βγάλω καλό μεροκάματο ή μηνιάτικο που στην τελική ανάλυση μπορεί να μη χρειαστεί καν να εργάζονται πλέον, αφού θα έχουν βρει αυτό τον κερδοφόρο τρόπονα κερδίζουν χρήματα, δεδομένου ότι λογαριασμοί με την επαληθευμένη απόδειξη έχουν περισσότερο κύρος από τους υπόλοιπους. Αλλά, σε αντίθεση με το Twitter και το Facebook, η επαλήθευση Instagram δεν μπορεί να ζητηθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση Mashable, στην μαύρη αλυσίδα της αγοράς υπάρχουν συνήθως τρία άτομα. ο χρήστης του Instagram, ο υπάλληλος της Instagram που είναι σε θέση να επαληθεύσει έναν λογαριασμό και ένας μεσάζων που λαμβάνει μία προμήθεια από τη συμφωνία.

“Έχω πουλήσει επαληθεύσεις οπουδήποτε από $ 1.500 έως $ 7.000”, είπε ένας μεσάζων. Το πρόσωπο ισχυρίζεται ότι έχει έναν φίλο στο Instagram και έχει πουλήσει πέντε κονκάρδες επαλήθευσης από τότε που ξεκίνησε νωρίτερα το 2017. Ο φίλος του χρεώνει $ 1.200 ανά σήμα, με τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στον μεσάζοντα.

Ο επιχειρηματίας του Διαδικτύου και ο ψηφιακός έμπορος Alejandro Rioja ισχυρίζεται η έκθεση ότι γνωρίζει μια επαφή στο Instagram και μπορεί να παράσχει επαλήθευση για $ 6.000. και λέει ότι έχει επαληθεύσει 12 λογαριασμούς με αυτόν τον τρόπο. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το προφίλ του στο Facebook έχει διαγραφεί ή ανασταλεί.

Αλλά, μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, η πληκτρολόγηση της επαλήθευσης λογαριασμού στο bot του Facebook Messenger αποκάλυψε οδηγίες για επαλήθευση. Το αυτοματοποιημένο μήνυμα της Rioja δήλωσε: “Αν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μου, το κόστος της επαλήθευσης είναι $ 1.500 για το Facebook, $ 2.500 για Twitter, $ 6.000 για το Instagram.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166