Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία ενώνουν τις δυνάμεις τους στην τεχνητή νοημοσύνη

Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία ενώνουν τις δυνάμεις τους στην τεχνητή νοημοσύνη

Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία ενώνουν τις δυνάμεις τους στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες για να φέρει την ισραηλινή καινοτομία στις τοπικές επιχειρήσεις, βοηθώντας τις να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και θελκτικές στο ευρύ κοινό σε όλο τον κόσμο

Οι δύο συμφωνίες θα αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και τη στήριξη του γηρασμένου πληθυσμού, τα οποία αποτελούν δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες προκλήσεις της βιομηχανικής στρατηγικής για την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας. Η συμφωνία, στην οποία εκτιμάται πώς θα γίνουν επενδύσεις ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών σε μια περίοδο αρκετών ετών.

Ο υπουργός επιστήμης και πανεπιστημίων της Μ. Βρετανίας, ο Sam Gyimah δήλωσε: «Η Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ έχoυν ισχυρή σχέση με την επιστήμη και την καινοτομία, και αυτή την εβδομάδα υπέγραψαν δύο συμφωνίες ορόσημο που θα τις μεταφέρουν στο επόμενο επίπεδο της τεχνολογίας που θα τις κάνει να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες χώρες. Υπάρχουν τόσες πολλές στρατηγικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη τεχνολογιών θα επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη και την καινοτομία. Η αυξημένη συνεργασία θα βοηθήσει στην υλοποίηση αυτού του δυναμικού».

Ο προαναφερόμενος επισήμανε: «Μία από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην κοινωνία είναι ο γηρασμένος πληθυσμός που έχουμε χρέος να τους στηρίξουμε, όλα αυτά θα γίνουν πιο εύκολα συνεργαζόμενοι με το Ισραήλ, επίσης θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα τα δεδομένα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις όλης της χώρας. Με τη δέσμευσή μας να αγκαλιάσουμε τις ευκαιρίες αυτές μέσω των μεγάλων προκλήσεων της βιομηχανικής μας στρατηγικής, πρέπει να συνεργαστούμε με τους διεθνείς εταίρους μας, όπως το Ισραήλ, για να διασφαλίσουμε ότι επωφελούμαστε από αυτές τις παγκόσμιες αλλαγές και βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο».

Ο Sam Gyimah ανακοίνωσε την έναρξη ενός δημόσιου φορέα που θα φέρει την ονομασία BIRAX, ο οποίος θα βοηθήσει στη στήριξη του γηρασμένου πληθυσμού, ενθαρρύνοντας τις επιχειρήσεις και τους ερευνητές να βρουν νέες ιδέες για την εύρεση νέων θεραπειών με έξυπνα συστήματα και τεχνολογίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας