Η SoftBank θα επενδύσει 2.25 δισ. δολ. στην αυτοκινητοβιομηχανία General Motors

Η SoftBank θα επενδύσει 2.25 δισ. δολ. στην αυτοκινητοβιομηχανία General Motors

Η SoftBank θα επενδύσει 2.25 δισ. δολ. στην αυτοκινητοβιομηχανία General Motors.

Η SoftBank ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια στην αυτοκινητοβιομηχανία της General Motors, για να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση της αυτόνομης οδήγησης και άλλων σπουδών τεχνολογιών που αναπτύσσει η GM, σκοπεύοντας να την καταστήσει έναν από τους πρωτοπόρους σε αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων.

Η General Motors δήλωσε ότι θα επενδύσει επίσης 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο GM Cruise LLC, προσφέροντας σημαντική ώθηση στις τεχνολογίες AV της εταιρείας, επιτρέποντας την να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της σε αυτό τον τομέα, που ήδη καινοτομούν στον χώρο.

«Οι ομάδες Cruise και GM έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GM, η Mary Barra. «Η συνεργασία με τη SoftBank προσθέτει έναν ακόμη ισχυρό συνεργάτη για τα μεγαλεπήβολα σχέδια που θέλουμε να υλοποιήσουμε, καθώς ακολουθούμε το όραμά μας για την εξάλειψη ατυχημάτων στους δρόμους, τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης».

Η επένδυση από τη SoftBank θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, με τα πρώτα 900 εκατομμύρια δολάρια να φτάνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Όταν η τεχνολογία είναι έτοιμη για εμπορική ανάπτυξη, τα επιπλέον 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν στην GM, με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης. Αυτό αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2019, δήλωσε η GM.

Ο Michael Ronen, διευθύνων σύμβουλος της SoftBank Investment Advisors δήλωσε: «Η GM έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην πραγματοποίηση του ονείρου για την αυτοματοποιημένη οδήγηση, ώστε να μειωθούν δραματικά οι θάνατοι, τις εκπομπές βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα και την μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης».

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η SoftBank θα αποκτήσει μερίδιο 19,6% στην GM Cruise.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν ηγέτη της τεχνολογίας ο οποίος συμμερίζεται την πεποίθησή μας ότι η τεχνολογία AV θα αλλάξει τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος της GM, ο Dan Ammann. «Αναμένουμε πολλά από την συνεργασία μας με τη SoftBank καθώς εργαζόμαστε για την ασφαλή και μαζική ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας