ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ιταλική Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος έκλεισε 1.000 πειρατικούς ιστότοπους και υπηρεσίες IPTV

Η Ιταλική Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος έκλεισε 1.000 πειρατικούς ιστότοπους και υπηρεσίες IPTV

Τις τελευταίες ώρες, η Ιταλική Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος (Guardia di Finanza) έχει κλείσει πάνω από επτακόσιους ιστότοπους και 300 πλατφόρμες IPTV που μετέδιδαν παράνομα περιεχόμενο επί πληρωμή. Η αυτή η μαζική δραστική ενέργεια από τις ιταλικές αρχές συντονίζεται από την εισαγγελία της Νάπολης. Οι έρευνες αποκάλυψαν δεσμούς μεταξύ της πώλησης περιεχομένου επί πληρωμή, και της διαχείρισης παράνομων συνδρομών από το οργανωμένο έγκλημα, κάτι που πραγματικά προκαλεί εντύπωση, γιατί δεν πρόκειται απλά για κάποιους χάκερς, αλλά για κανονικούς μαφιόζους που έχουν στήσει ολόκληρη επιχείρηση με εκατομμύρια ευρώ από πίσω.

Το μπλοκάρισμα διεξήχθη την στιγμή που αρκετοί πειρατικοί ιστότοποι μετέδιδαν ζωντανά τον αγώνα του ιταλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, της Serie A, Cagliari-Sampdoria, και ξαφνικά εκεί χρήστες που παρακολουθούσαν το ματς εμφανίστηκε ένα μήνυμα στην οθόνη που έλεγε ότι οι ιστότοποι και οι πλατφόρμες είχαν «κατασχεθεί για παραβίαση, σχετικά με τους κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας με εντολή του εισαγγελέα της Νάπολης.

Οι χρήστες της υπηρεσίας που παρακολουθούσαν πειρατικό περιεχόμενο διατρέχουν πλέον μεγάλο κίνδυνο, στην πραγματικότητα η ανακοίνωση ανέφερε, ότι «η εγγραφή και η χρήση παράνομων υπηρεσιών live streaming συνεπάγεται με ποινή από έξι μήνες έως τρία χρόνια, και χρηματικό πρόστιμο από 2.582 έως 25.822 ευρώ», αλλά και ότι «τα δεδομένα πρόσβασής τους αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη δικαστική αρχή».

Η επιχείρηση της Ιταλικής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στοχεύει στον οριστικό τερματισμό της παράνομης πρόσβασης σε πλατφόρμες και ιστότοπους που μεταδίδουν με παράνομο τρόπο οπτικοακουστικό υλικό που δεν τους ανήκει. Η συγκεκριμένη μορφή πειρατείας έχει γνωρίσει έξαρση κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη γειτονική Χώρα, σύμφωνα με ανάλυση της Ipsos για λογαριασμό της Fapav, ενώ οι εκτιμώμενες οικονομικές ζημιές ανέρχονται στα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ, και μάλιστα ευθύνονται για πολλές απώλειες θέσεων εργασίας, επειδή οι εργοδότες αναγκάστηκα να τους απολύσουν λόγω αναδουλειάς.

Ο Luigi De Siervo, Διευθύνων Σύμβουλος της Lega Serie A, δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη τη Σειρά Α για το πολύτιμο έργο που έκανε η Guardia Ιταλική Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος που κατάφερε να κλείσει αρκετές υπηρεσίες τύπου IPTV αρκετές υπηρεσίες τύπου παράνομα οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Η μετάδοση και η προβολή των αγώνων μας, μέσω παράνομων live streaming, αποτελεί πραγματική εγκληματική πράξη που συνεπάγεται με σοβαρές συνέπειες, τόσο για τις εγκληματικές οργανώσεις που τις διαχειρίζονται, όσο και για τους χρήστες που τις χρησιμοποιούν παράνομα».

Διάβασε επίσης:

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166