ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο Take-Two βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση του Codemasters: σχεδόν 1...

Το Take-Two βρίσκεται σε συνομιλίες για την απόκτηση του Codemasters: σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια πρόταση

Η Take-Two επέβαλε πρόταση εξαγοράς 974 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει το Codemasters με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι ευρέως γνωστό για παιχνίδια όπως η σειρά F1 και το DiRT και το Project CARS (το Codemasters αγόρασε το Slightly Mad Studios για 30 εκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2019). Το διοικητικό συμβούλιο της Codemasters ανακοίνωσε ότι θα προτρέψει τους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά που υπέβαλε ο εκδότης του GTA.

«Το Take-Two πιστεύει ότι ο συνδυασμός Take-Two και Codemasters θα οδηγήσει στην ένωση δύο παγκοσμίου επιπέδου στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, με ισχυρά βιντεοπαιχνίδια στο χαρτοφυλάκιό τους, και οι δύο, που θα έχει ως κύριο σκοπό να συμπληρώνει η μία την άλλη σε παιχνίδια που σχετίζονται μηχανοκίνητος αγώνες, και όχι μόνο», δήλωσε η Take-Two. σε ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εξαγοράς και συγχώνευσης που διέπουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Take-Two δεσμεύεται να υποβάλει τελική προσφορά για την Codemasters ή να αποχωρήσει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Οι οικονομικοί αναλυτές αναμένουν ότι η Codemasters θα επιτύχει ακαθάριστα έσοδα το 2021 περίπου 158 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Take-Two αναμένεται να κλείσει το 2021 με μεικτά κέρδη 3,13 δισεκατομμύρια δολάρια. Την Πέμπτη, το Take-Two δημοσίευσε τα οικονομικά του αποτελέσματα που ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες του, ενισχύοντας τις πωλήσεις των NBA 2K και Grand Theft Auto.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Take-Two Interactive, ο Strauss Zelnick είπε σε συνέντευξη του: «Είναι σαφές ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να αγκαλιάζει εκ νέου και με μεγαλύτερη θέρμη τους καθιερωμένους τίτλους παιχνιδιών μας, κατά τους τελευταίους μήνες, και φυσικά σε αυτό βοήθησε και το lockdown που ανάγκασε τους παίκτες να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια και να ασχοληθούν περισσότερο με τα βιντεοπαιχνίδια».

Πάντως σε περίπτωση που τελικά κλείσει η συμφωνία μεταξύ αυτών των δύο εταιρειών, θα πρόκειται για μία μεγάλη συνένωση δυνάμεων που ενδεχομένως να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους ανταγωνιστές τους, και μάλλον θα πρέπει να κάνουν μία εξίσου ανάλογη ενέργεια για να μην μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166