ΙΧ: Οι προσφορές των εισαγωγέων που μειώνουν τις τιμές

ΙΧ: Οι προσφορές των εισαγωγέων που μειώνουν τις τιμές

Σε μπαράζ επιπλέον προσφορών έχουν επιδοθεί οι περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες, ενώ κάποιες άλλες περιορίστηκαν μόνο στη προσωρινή μείωση του Τέλους Ταξινόμησης καταργώντας τις προσφορές που είχαν.

Χιλιάδες μεταβιβάσεις καινούριων αλλά και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν «παγώσει» καθώς οι αρμόδιες Νομαρχίες δεν έχουν ενημερωθεί επίσημα από το υπουργείο Οικονομίας για τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ και αφορούν στη μείωση του Τέλους Ταξινόμησης κατά 50% στα καινούρια και μεταχειρισμένα ΙΧ εισαγωγής καθώς επίσης και στην προσωρινή κατάργηση του Τέλους Μεταβίβασης αλλά και του Τέλους Αδείας έως τα τέλη του 2009.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εμπορίας αυτοκινήτων κάνουν λόγο για έναν άτυπο «πόλεμο» μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και των Νομαρχιών καθώς όπως υποστηρίζουν τα έσοδα από το Τέλος Αδείας που είναι 75 ευρώ τα λαμβάνουν οι Νομαρχίες της χώρας ενώ τα Τέλη Μεταβίβασης το υπουργείου.

Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο όπως φαίνεται δεν είχε ενημερώσει τις Νομαρχίες πως θα χάσουν το συγκεκριμένο έσοδο οι οποίες το έμαθαν από δημοσιεύματα στο Τύπο προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι για το χρονικό διάστημα που ισχύει η διάταξη, οι απώλειες που θα προκύψουν θα αναπληρωθούν με την καταβολή ανά τρίμηνο των ποσών στους λογαριασμούς κάθε Νομαρχίας.

Οι σχεδιασμοί του υπουργοί ωστόσο δεν φαίνεται να πείθουν αρκετούς από τους Νομάρχες, με πρώτο τον Γιάννη Σγουρό ο οποίος σε χθεσινή του ανακοίνωση έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο του υπουργείου» προκειμένου να «ποδηγετήσει τους αιρετούς νομάρχες». Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές όλων των κομμάτων Α’ και Β’ Αθήνας να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι οι απώλειες για τη Νομαρχία Αθηνών υπολογίζονται πως μέχρι τέλος του χρόνου θα αγγίξουν τα 30 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο διατίθεται στους δήμους που ανήκουν στη Νομαρχία για αντιπλημμυρικά έργα, αναπλάσεις και έργα οδοποιίας.

Την απόσυρση της επίμαχης διάταξης, ζητεί και ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τονίζοντας ότι η εφαρμογή της θα οδηγήσει σε απώλεια πόρων 7 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονται για έργα στους νησιωτικούς δήμους και για την στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Παράλληλα η επόμενη εβδομάδα θεωρείται από τους εμπόρους «χαμένη» καθώς όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι καταναλωτές ετοιμάζονται να φύγουν από τις μεγαλουπόλεις για τις διακοπές του Πάσχα με αποτέλεσμα να χαθούν ήδη δύο εβδομάδες από την ισχύ του μέτρου στήριξης του κλάδου των αυτοκινήτων. Επίσης μετά από επικοινωνία που είχαν αρκετοί αντιπρόσωποι με τις κατά τόπους Νομαρχίες αντιλήφθηκαν πως οι περισσότερες υπηρεσίες τη Μεγάλη Εβδομάδα θα υπολειτουργούν εξαιτίας του Πάσχα και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν καμία σχεδόν διαδικασία.

Πάντως κάποιοι έμποροι προκειμένου να μην χάσουν κάποια πώληση προχωρούν στις μεταβιβάσεις των οχημάτων πληρώνοντας από την τσέπη τους το κόστος του Τέλους Μεταβίβασης και Τέλους Αδείας μειώνοντας ή μηδενίζοντας το κέρδος τους.

Χιλιάδες «πινακιδώσεις» ΙΧ

Ένα σημαντικό «αγκάθι» που έχει δημιουργήσει το μέτρο της προσωρινής μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης αφορά στα ήδη εκτελωνισμένα ΙΧ που έχουν στις εκθέσεις του τόσο οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι όσο και οι ανεξάρτητοι καθώς καλούνται έως τις 7 Αυγούστου να έχουν εκδώσει πινακίδες στα συγκεκριμένα οχήματα ώστε να ωφεληθούν από τα μέτρα του υπουργείου Οικονομίας. Μάλιστα σύμφωνα με στελέχη του κλάδου ο αριθμός των εν λόγο οχημάτων ξεπερνά τις 15.000 ΙΧ τα οποία πρέπει να διατεθούν με κάθε τρόπο στην αγορά πριν τη λήξη του μέτρου?

Άκρως δελαστικές προσφορές

Σε μπαράζ επιπλέον προσφορών έχουν επιδοθεί οι περισσότερες εισαγωγικές εταιρείες, ενώ κάποιες άλλες περιορίστηκαν μόνο στη προσωρινή μείωση του Τέλους Ταξινόμησης καταργώντας τις προσφορές που είχαν, ώστε να προσθέσουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομίας να τονωθούν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων. Οι επιπλέον προσφορές σίγουρα θα τονώσουν τις πωλήσεις στην αγορά ΙΧ ενώ παράλληλα οι εισαγωγείς θα ξανακερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Alfa Romeo

Η μιλανέζικη εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές επιπρόσθετες εκπτώσεις στα μοντέλα της που περιλαμβάνουν κέρδος για τους υποψήφιους αγοραστές της Mito από 620 έως 1.070 ευρώ, για την 147 από 3.950 έως 5.000 ευρώ, στην 159 από 3.590 έως και 7.590 ευρώ! Στην GT το κέρδος για τους υποψήφιους αγοραστές κυμαίνεται στα 4.000 ευρώ ενώ στην Brera υπολογίζεται σε 3.460 ευρώ. Τέλος στην Spider το επιπλέον κέρδος για τους καταναλωτές υπολογίζεται σε 3.460 ευρώ!

Fiat

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία πέραν της προσωρινής μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης ανεβάζει τον πήχη των εκπτώσεων στα μοντέλα της δημιουργώντας άκρως δελεαστικές προτάσεις. Ειδικότερα στο Panda το συνολικό όφελος για τον καταναλωτή ξεκινά από τα 1.700 ευρώ και ανέρχεται έως τα 2.190 ευρώ. Στο Fiat 500 το συνολικό όφελος για τους υποψήφιους πελάτες περιορίζεται αισθητά από 390 έως 520 ευρώ. Στο Bravo το κέρδος για τους καταναλωτές υπολογίζεται από τα 2.660 ευρώ και μπορεί να ανέλθει έως τα 4.620 ευρώ. Το Grande Punto οι υποψήφιοι αγοραστές θα το αποκτήσουν με κέρδος από 2.410 έως 3.200 ευρώ. Το Linea οι καταναλωτές μπορούν να το αποκτήσουν με όφελος από 3.500 έως 3.610 ευρώ. Το τετρακίνητο μοντέλο Sedici οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν πλέον να το αποκτήσουν με κέρδος από 3.030 έως 5.160 ευρώ!

Lancia

Η Lancia στο πλαίσιο των νέων μέτρων του εξείγγειλε η κυβέρνηση μειώνει ακόμη περισσότερο τις τιμές των αυτοκινήτων της μέσω προνομιακής επιδότησης. Αρχικά στην Lancia Delta το συνολικό όφελος για τους καταναλωτές υπολογίζεται από 2.590 έως και 5.240 ευρώ. Στην μικρή Ypsilon το κέρδος για τους υποψήφιους αγοραστές κυμαίνεται από 2.430 έως 2.600 ευρώ. Στο μίνι πολυμορφικό Musa το όφελος για τους αγοραστές υπολογίζεται από 2.120 έως και 2.350 ευρώ.

Chevrolet

Η εισαγωγική εταιρεία Chevellas ΑΕ η οποία έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων Chevrolet για την χώρα μας προχώρησε σε επιπρόσθετες προσφορές οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιπλέον έκπτωση 1.050 ευρώ στο Matiz 0,8S, στο Aveo επιπλέον έκπτωση από 550 έως 1.520 ευρώ, στο Lacceti το επιπρόσθετο όφελος για τους καταναλωτές κυμαίνεται από 1.480 έως 2.530 ευρώ, στο Epica 4.400 ευρώ και στο Captiva από 2.200 έως και 5.300 ευρώ!

Land Rover

Η εισαγωγική εταιρεία ΚΕΔΟ ΑΕ προχώρησε στην επιπλέον μείωση της τιμής του Range Rover Sport V8 κατά 20.000 ευρώ και ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων!

Ford

Η εισαγωγική εταιρεία της Ford στην Ελλάδα πέραν της μείωσης του Τέλους Ταξινόμησης εξακολουθεί να έχει σε ισχύ το προωθητικό πρόγραμμα «H Ford σας πληρώνει την προκαταβολή» που ισοδυναμεί περίπου με το 10% της προτεινόμενης λιανικής τιμής, εκτός από τα μοντέλα Ka και Kuga 2,5 λίτρων.

Toyota

Με αφορμή την ανακοίνωση περί μείωσης του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης η Toyota Ελλάς προσφέρει στο ακέραιο όλες τις ανεξαιρέτως παροχές και εκπτώσεις της που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κέρδος από 500 έως 1.000 ευρώ στους υποψήφιους αγοραστές Yaris, όφελος από 800 έως 1.000 ευρώ στους καταναλωτές που επιθυμούν να αγοράσουν το Auris και ειδική έκπτωση στα Hilux που κυμαίνεται από 1.000 έως και 2.000 ευρώ!

ΚΙΑ

Η εισαγωγική εταιρεία Autodeal που έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων ΚΙΑ ανακοίνωσε ότι εναλλακτικά του νέου προωθητικού προγράμματος «7 Χρόνια Δωρέαν Service, 4.9% επιτόκιο, 0% προκαταβολή» που ανακοίνωσε η Autodeal από 2 Απριλίου, ισχύει έκπτωση 1250 ευρώ για το Picanto, 1300 ευρώ για το Ceed, 2000 ευρώ για το Sportage και 4000 ευρώ για το Sorento.

Seat

Η Τεχνοκάρ αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Seat για την Ελλάδα στους υποψήφιους πελάτες της προσφέρει επιπλέον έκπτωση 10% σε όλα τα μοντέλα της εκτός από την προηγούμενη γενιά Ibiza, Cordoba όπως επίσης και του Alhambra.

Citroen

Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία της Citroen επιπλέον προσφέρει ως δώρο ένα σύστημα Multimedia συνολικής αξίας 1.200 ευρώ και επιπλέον περίπου 500 ευρώ στα μοντέλα C1, C2 και C3 μοντέλα της. Στα υπόλοιπα μοντέλα της φίρμας το τελικό όφελος για τον καταναλωτή περιλαμβάνει και την μείωση από το Τέλος Ταξινόμησης. Στο C4 το συνολικό όφελος για τον καταναλωτή ξεκινά από τις 2.000 ευρώ. Στο C5 το όφελος για τους υποψήφιους αγοραστές ξεκινά από 4.900 ευρώ, στο C6 από 7.060 ευρώ και στο C-Crosser από 8.050 ευρώ!

Jeep

Η εισαγωγική εταιρεία της Chrysler, Jeep, Dodge Ελλάς έχει μειώσει κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ όλα σχεδόν τα αυτοκίνητά της. Ειδικότερα στο Cherokee 3,7 το συνολικό όφελος για τον καταναλωτή αγγίζει τις 10.000 ευρώ, στο Grand Cherokee το κέρδος ξεκινά από 14.000 ευρώ και στο Commander από 15.000 ευρώ. Παράλληλα στο Dodge Nitro το συνολικό κέρδος για τους καταναλωτές αγγίζει στις 10.000 ευρώ!

Renault και Dacia

Η εισαγωγική εταιρεία PGA Group η οποία είναι αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα για τις εταιρείες Renault και Dacia προχώρησε σε σημαντικές επιπλέον μειώσεις στις τιμές των μοντέλων της. Ειδικότερα στο Renault Twingo το όφελος για τον καταναλωτή ξεκινά από 1.607 ευρώ και ανέρχεται έως 3.504 ευρώ!

Στο Clio το κέρδος για τους υποψήφιους αγοραστές ξεκινά από τα 2.178 και μπορεί να αγγίξει τα 6.750 ευρώ. Στο Megane II το όφελος για τους καταναλωτές ξεκινά από τα 3.964 ευρώ και ανέρχεται έως 8.766 ευρώ. Στο Megane III οι μειώσεις ξεκινούν από τα 2.110 και φθάνουν ακόμη και τα 3.717 ευρώ. Στη νέα Laguna το κέρδος για τους καταναλωτές ξεκινούν από τα 3.828 ευρώ και αγγίζουν έως και τα 8.240 ευρώ. Στο τετρακίνητο Koleos το όφελος για τους υποψήφιους αγοραστές ξεκινά από τα 7.527 ευρώ και ανέρχεται έως και τα 8.878 ευρώ!

Στo Dacia Sandero το κέρδος για τους καταναλωτές ξεκινά από τα 337 ευρώ και ανέρχεται έως τα 1.082 ευρώ. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται και οι μειώσεις στο Logan.

Peugeot

Η Lion Hellas AE, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Peugeot, διπλασιάζει ή τριπλασιάζει το κέρδος από την μείωση του τέλους ταξινόμησης με την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου.

Με την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου με κυβισμό έως 1,4 lt, η Peugeot τριπλασιάζει το κέρδος από τη μείωση του τέλους ταξινόμησης.

Για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου με κυβισμό από 1,6lt και πάνω, το κέρδος από το τέλος ταξινόμησης διπλασιάζεται.

Η παραπάνω προσφορά παρέχει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τον καταναλωτή, καθώς παρέχει όφελος από 1.280 ευρώ για το Peugeot 107 1,0lt 5d 2-tronic έως και 8.520 ευρώ για το Peugeot 4007 2,4lt Premium Pack Auto!

Για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση του υποψήφιου αγοραστή αυτοκινήτου Peugeot, το παραπάνω πρόγραμμα μπορεί να συνδυαστεί και με μία ευρεία γκάμα χρηματοδοτικών προγραμμάτων, μηδενικής προκαταβολής και αποπληρωμής σε 12 – 84 δόσεις.

Skoda

Η Βιαμάρ αε αποκλειστικός εισαγωγέας των αυτοκινήτων Skoda στην Ελλάδα, προσφέρει επιπρόσθετες εκπτώσεις σε όλες τις εκδόσεις των μοντέλων Skoda Fabia, Roomster, Octavia και Superb. Οι προσφορές αυτές ισχύουν επιπρόσθετα της μείωσης του Ειδικού Τέλους Ταξινόμησης κατά 50% που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι το συνολικό όφελος για τους αγοραστές αυτοκινήτων Skoda είναι πολλαπλά μεγαλύτερο από τη μείωση του ειδικού τέλους ταξινόμησης και κυμαίνεται από 1.538 μέχρι 7.819 ευρώ ανάλογα το μοντέλο και κυβισμό.

Η προσφορά αυτή ισχύει μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2020 και συνδυάζεται επιπρόσθετα με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιδοτούμενου επιτοκίου 4,9%, ελάχιστης προκαταβολής 0% και μέγιστη περίοδο εξόφλησης 72 μήνες.

Suzuki

H Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. συνεχίζει τη δωρεάν προσφορά του πρωτοποριακού συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Multimedia Cyber Station, αξίας 1.400 ευρώ στα μοντέλα Splash, Swift, Jimny, SX4 και Grand Vitara και 2.200 ευρώ στα Grand vitara 2.4 και 3.2.

Volvo

Η εισαγωγική εταιρεία Volvo Car Hellas προσφέρει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων επιπλέον έκπτωση 3.950 ευρώ στο S40 1.6 Kinetic, 6.740 ευρώ για το S60, 2.500 ευρώ στο C30, 5.950 για το XC70 και 2.500 ευρώ στο V50!

Hyundai

H εισαγωγική εταιρεία της Hyundai επιπλέον της έκπτωσης που απορρέει από την μείωση του Τέλους Ταξινόμησης διατηρεί το πρόγραμμα των 10 χρόνων δωρεάν εγγύηση (Tucson & SantaFe) ενώ παράλληλα εξακολουθεί να ισχύει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το επιδοτούμενο επιτόκιο 5,4% (Tucson & Santa Fe).a