ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesJames Bond 007: Blood Stone (video game review)

James Bond 007: Blood Stone (video game review)

Μπορεί η αγορά να αργήσει να ξαναδεί νέα ταινία με πρωταγωνιστή το James Bond (μετά την χρεοκοπία της MGM), αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν video games βασισμένα στον ήρωα του Ian Fleming. Ο γνωστός σε όλους μας Βρετανός πράκτορας επιστρέφει στην περιπέτεια James Bond 007: Blood Stone με μοναδική αποστολή να σταματήσει μια ομάδα κακοποιών και τρομοκρατών από το να χρησιμοποιήσουν ένα βιολογικό όπλο.

Η Activision δεν αποδείχτηκε φειδωλή στα έξοδα (και αυτό είναι προς τιμήν της) αφού δημιούργησε ένα κινηματογραφικό παιχνίδι, όχι μόνο με ένα ελκυστικό σενάριο, όχι μόνο με πολλές σκηνές δράσης, αλλά και χρησιμοποιώντας τις φωνές των πραγματικών ηθοποιών των πρόσφατων ταινιών (τον Bond ενσαρκώνει ο ηθοποιός Daniel Craig, ενώ την Μ… ζωντανεύει η πειστική Judi Dench).

Ο παίκτης θα ξεκινήσει την περιπέτεια από την Αθήνα και θα συνεχίσει σε άλλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και το Μπουένος Άιρες. Ας μας επιτραπεί να κάνουμε μια παρένθεση και να στηλιτεύσουμε το γεγονός ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού έκαναν τον Παρθενώνα στην πίστα της Αθήνας ένα συνεδριακό κέντρο για το συμβούλιο των κρατών G20. Πιστεύουμε ότι εάν δοκίμαζαν να παρουσιάσουν με τον ίδιο τρόπο το Άγαλμα της Ελευθερίας σε οποιοδήποτε video game, θα κατέληγαν στο… Γκουαντάναμο!

Το James Bond 007: Blood Stone είναι μια περιπέτεια τρίτου προσώπου, στην οποία η κάμερα ακολουθεί από πίσω και σε κοντινή απόσταση τον κατάσκοπο. Σε κάποιες από τις πίστες περιηγείται πεζός μέσα σε κτίρια ή κότερα και ο έλεγχος γίνεται από τον παίκτη με τον τυπικό τρόπο (συνδυασμός ποντίκι-πληκτρολόγιο σε υπολογιστή και χειριστήριο στα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας), ενώ η δράση εξελίσσεται με έναν ομαλότατο τρόπο.

Ο Bond μπορεί να τρέξει, να περπατήσει και να “κολλήσει” στους τοίχους ή πίσω από διάφορα αντικείμενα κι εμπόδια για να μην γίνει αντιληπτός από τους εχθρούς του. Σε κάποια άλλα επίπεδα το σκηνικό αλλάζει και ο ήρωας οδηγεί ένα ταχύτατο πλεούμενο ή ένα αυτοκίνητο, καταδιώκοντας αντίστοιχα τους κακούς. Καθόλη τη διάρκεια της περιπέτειας του πρωταγωνιστή, δεν υπάρχει κανέναν δύσκολο σημείο, αφού ο παίκτης θα πρέπει είτε να στοχεύει και να πυροβολεί τους κακούς, είτε (στις πίστες που τρέχει) να προσέχει να μην συγκρουστεί με κάποιο όχημα ή εμπόδιο.

Η νέα αυτή παραγωγή δανείζεται ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές εκτελέσεων του Splinter Cell Conviction, αφού επιτρέπει στον παίκτη να χρησιμοποιήσει έως τρεις φορές μια ειδική κίνηση με το όνομα focus, για να σκοτώσει με μία βολή έναν αντίπαλο. Οι κινήσεις focus αναπληρώνονται κάθε φορά που ο παίκτης αιφνιδιάζει κι εξουδετερώνει έναν αντίπαλο, είτε πλησιάζοντάς σιγά-σιγά από πίσω.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166