ΑρχικήΛογισμικάΟ Bill Gates αποκαλύπτει τι δεν θα ήθελε να υπάρχει στα Windows

Ο Bill Gates αποκαλύπτει τι δεν θα ήθελε να υπάρχει στα Windows

Ο Bill Gates αποκαλύπτει τι δεν θα ήθελε να υπάρχει στα Windows και για ποιο πράγμα είναι οικτρά απογοητευμένος.

Τα Windows ως γνωστό είναι υπεύθυνα για τον βαθύ πλουτισμό του Bill Gates και με συνοπτικές διαδικασίες τον κατέστησαν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, αλλά ευθύνεται επίσης και για το ότι άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος χρησιμοποιεί τις υπολογιστές, παρόλα αυτά ο ιδρυτής της Microsoft αναφέρει πως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του για το λογισμικό το CTRL + ALT + DEL.

Ο διάσημος συνδυασμός πλήκτρων, ο οποίος χρησιμοποιείται για την επανεκκίνηση προβληματικών υπολογιστών και βοηθάει στη διάσωση ορισμένων λειτουργιών όταν βρίσκεται σε χρήση το PC, και αναμφισβήτητα χρησιμοποιείται ευρέως από τα δισεκατομμύρια των χρηστών, αφού αντικατοπτρίζει τον τρόπο ή την επιθυμία να «ξεφορτωθείς κάτι» που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αδύνατο και θα απαιτούσε τεράστιο κόπο.

Ωστόσο, η εικονική εντολή (γνωστή και ως «χαιρετισμός με τρία δάχτυλα») δεν ήταν οπαδός όλων των χρηστών, – για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, κυρίως ο δημιουργός λειτουργικού συστήματος, ο ίδιος ο Bill.

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση, η Γκέιτς αποκάλυψε την ανυπακοή της εντολής και είπε ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω και να αλλάξει κάτι στο Hardware που τον έκανε δισεκατομμυριούχο, θα ήταν να προσθέσει την ικανότητα να εκτελέσει την εντολή χρησιμοποιώντας μόνο ένα κλειδί.

“Δεν είμαι σίγουρος αν μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω το χρόνο στη ζωή μας αλλάζοντας τα μικρά πράγματα χωρίς να θέσουμε τα υπόλοιπα σε σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Γκέιτς όταν ρωτήθηκε στο Bloomberg Business Forum για το γιατί χρειάζονται τρία κλειδιά για να κλειδώσουν ή να συνδεθούν με ένα PC .

«Εάν θα μπορούσα να κάνω μια μικρή επεξεργασία θα το είχα κάνει ως μια ενιαία πράξη με μονάχα ένα πάτημα πλήκτρου»(εννοώντας το παραπάνω θέμα).

Όπως και να δράσει κάποιος για ένα ενοχλητικό θόρυβο που εκτελείται στο παρασκήνιο, στην πραγματικότηταο Gates έχει πλέον επισημάνει με ειλικρίνεια σε όλους τους τρέχοντες χρήστες των Windows, πόσο ενοχλητικό είναι να μπαίνει κάποιος στη διαδικασία να χρησιμοποιεί το CTRL + ALT + DEL. Μοιραζόμενος τον πόνο του με τον κόσμο, γιατί ποτέ δεν ήθελε η παρούσα εντολή με τα τρία πλήκτρα να υπήρχε.

Ο Gates κατηγόρησε ευθέως την IBM για την ταλαιπωρία των χρηστών στα Windows που πρέπει να τεντώσουν αδέξια τα δάχτυλά τους για σχεδόν 35 χρόνια ως αποτέλεσμα του άκαμπτου υλικού.

“Το πληκτρολόγιο στο PC hardware του IBM είχε μόνο έναν τρόπο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια εγγυημένη απρόσκοπτη και ευχάριστη εμπειρία. Έτσι, σαφώς οι εμπλεκόμενοι, θα έπρεπε αντ’ αυτού να έχουν θέσει ένα άλλο κλειδί για να κάνουν αυτό το έργο”, είπε στο φόρουμ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκέιτς εξέφρασε τον προβληματισμό του για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφορικά με τα τρία δάχτυλα, καθώς το 2013 πέταξε για άλλη μια φορά την ευθύνη στην IBM, επειδή δεν ήταν σε θέση να δώσει λύση με ένα μόνο κλειδί.

Σε μια πιο θετική πλευρά, αν αυτή είναι η μόνη λύπη που έχει ο Gates σχετικά με το λογισμικό που έχει αλλάξει ριζικά τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο, τότε δείχνει γιατί το λειτουργικό σύστημα ήταν μια τόσο κυρίαρχη επιτυχία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166