ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesJDRF One World, παιχνίδι για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη

JDRF One World, παιχνίδι για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη

Η Roblox πρόσθεσε ένα νέο βιντεοπαιχνίδι μέσα στην πλατφόρμα του που θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον διαβήτη τύπου 1 σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό JDRF που χρηματοδοτεί ιατρικές έρευνες, γνωστό κάποτε ως Ίδρυμα Ερευνών για το Νεανικό διαβήτη (Juvenile Diabetes Research Foundation).

Το παιχνίδι JDRF One World είναι διαθέσιμο σήμερα μέσα στο Roblox, το οποίο είναι ο νούμερο ένα ιστότοπος βιντεοπαιχνιδιών για ανήλικα μικρά παιδιά και εφήβους, με περισσότερους από 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Αυτό το σπουδαίο εγχείρημα είναι μέρος μιας εκστρατείας που φέρει την ονομασία JDRF Game2Give, η οποία δημιουργήθηκε το 2019 από διακεκριμένους προγραμματιστές παιχνιδιών που έχουν παιδιά με διαβήτη. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μια προσπάθεια αγάπης για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τον διαβήτη και και πως μπορούν να βρουν την κατάλληλη θεραπεία για να αντιμετωπίσουν αυτήν την ασθένεια, η οποία προσβάλλει 1 στα 400 παιδιά.

Για παίξετε το παιχνίδι JDRF One World, πρέπει αρχικά να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό στο www.Roblox.com μέσω υπολογιστή, smartphone ή το tablet σας.

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως στο JDRF Game2Give συμμετέχουν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Dan Connors πρώην διευθύνων σύμβουλος της Telltale Games,, ο Josh Larson πρώην διευθυντής επιχειρήσεων της Kongregate, και ο Hans ten Cate, διευθύνων σύμβουλος στο Tilt Five. Να σημειωθεί πως ο Larson είναι ο διευθυντής του JDRF Game2Give.

«Το παιχνίδι έχει επεκταθεί σε πολλές πλατφόρμες για να το απολαύσουν όλοι οι χρήστες», δήλωσε ο Larson σε συνέντευξή του. «Εξαιτίας της πανδημίας, ήταν ευκαιρία να καταστεί αυτό το παιχνίδι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παικτών όλης της υφηλίου. Με λίγα λόγια, το JDRF One World βοήθησε στη σύνδεση ατόμων που έχουν ως κοινό ενδιαφέρον τα βιντεοπαιχνίδια, καθώς και μια προσωπική εμπειρία με τον διαβήτη τύπου 1. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος και περήφανος για τη βιομηχανία παιχνιδιών, καθώς μπορεί και περνάει το σωστό μήνυμα στο ευρύ κοινό μέσω διαφόρων φιλανθρωπικών ενεργειών που αντικειμενικά θα αφυπνίσει με θετικό τρόπο πολλούς ανθρώπους που έχουν άγνοια αναφορικά με διάφορες αρρώστιες».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166