ΑρχικήΥπολογιστέςRaspberry Pi 400: Ένα πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο υπολογιστή

Raspberry Pi 400: Ένα πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο υπολογιστή

Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε το Raspberry Pi 400, ένα πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο υπολογιστή ARM. Για να λειτουργήσει ως αυτόνομος υπολογιστής, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το συνδέσετε στην τηλεόραση ή στην οθόνη χρησιμοποιώντας μία από τις δύο θύρες micro HDMI, έπειτα τοποθετήστε μια εξωτερική κάρτα microSD που θα λειτουργεί ως χώρος αποθήκευσης, μετά συνδέστε ένα καλώδιο τροφοδοσίας και ένα ποντίκι για να λειτουργεί ως κανονικό PC για καθημερινές εργασίες, κωδικοποίηση ή αναπαραγωγή πολυμέσων, όπως βίντεο, μουσικά κομμάτια και φωτογραφίες.

Το Raspberry Pi 400 είναι διαθέσιμο από σήμερα ως αυτόνομο μηχάνημα στα 70 δολάρια ή μπορείτε να το αποκτήσετε στα 100 με ολόκληρο το συνοδευόμενο kit που περιλαμβάνει ποντίκι, κάρτα microSD, καλώδιο τροφοδοτικού, καλώδιο HDMI και ένα οδηγό για αρχάριους.

Η ιδέα πίσω από αυτό το πρωτότυπο πληκτρολόγιο είναι να μπορεί ο φτωχός ο χρήστης να αγοράσει ένα υπολογιστή σε πραγματικά προσιτή τιμή, και φυσικά είναι ιδανικό για ανθρώπους που μένουν σε χώρες του τρίτου κόσμου, όπως Αφρική, Ασία που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν μία πιο ισχυρή μονάδα. Δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως με αυτό το φθηνό PC μπορείτε να διεξάγεται διάφορες επαγγελματικές εργασίες, όπως προγραμματισμό, κατασκευή ιστοσελίδων, να γράφετε άρθρα για το blog σας, και χίλια δυο άλλα πράγματα, χωρίς να τινάξετε την μπάνκα στον αέρα.

Το Raspberry Pi 400 είναι ένας παρόμοιος υπολογιστής με το περσινό mini PC, το Raspberry Pi 4. Η ειδοποιός διαφορά, όσον αφορά το εσωτερικό του είναι ότι έχει έναν ελαφρώς ταχύτερο τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.8GHz ARM Cortex-A72, σε σύγκριση με το στο Pi 4 που έχει ένα επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.5GHz, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια, όπως έχει 4 GB RAM, Gigabit Ethernet, Bluetooth 5.0 και 802.11ac Wi-Fi. Επιπλέον υπάρχει ένα ζεύγος θύρων micro HDMI που μπορούν να προβάλουν βίντεο έως και 4K / 60Hz, δύο θύρες USB 3.0 και μία μόνο θύρα USB 2.0. Η τροφοδοσία παρέχεται μέσω θύρας USB-C, ενώ υπάρχει μια υποδοχή κάρτας microSD για αποθήκευση υλικού, και μια GPIO για την προσάρτηση μιας ποικιλίας εξωτερικών συσκευών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166