ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Intel έχει λανσάρει την κάρτα γραφικών Iris Xe Max για φορητούς...

Η Intel έχει λανσάρει την κάρτα γραφικών Iris Xe Max για φορητούς υπολογιστές

Η Intel παρουσίασε την νέα κάρτα γραφικών Iris Xe Max, η οποία επί του παρόντος διατίθεται μόνο σε τρεις κατασκευαστές φορητών υπολογιστών. Η Acer, η Asus και η Dell έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα είναι οι πρώτοι τελικά που θα το ενσωματώσουν στα καινούργια laptop τους που θα κυκλοφορήσουν στο προσεχές μέλλον.

Η αυτόνομη κάρτα γραφικών χρησιμοποιεί την ίδια μικροαρχιτεκτονική με τα γραφικά Intel Iris Xe, όπως και τα ενσωματωμένα γραφικά στους επεξεργαστές Intel Core 11ης γενιάς. Αλλά αυτό είναι πιο ισχυρό, με 96 μονάδες εκτέλεσης, συχνότητα 1,35GHz και ενσωματωμένη δυνατότητα κωδικοποίησης. Το τελευταίο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή βοηθά στην επεξεργασία βίντεο πιο γρήγορα, δήλωσε ο Darren McPhee, διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων στην Intel, σε συνέντευξή του.

«Aυτή η λύση στοχεύει βασικά σε φορητούς υπολογιστές και πιο συγκεκριμένα στους δημιουργούς οπτικοακουστικού περιεχομένου που θέλουν να δουλεύουν πιο αποδοτικά, ακόμη και αν βρίσκονται εν κινήσει, για παράδειγμα μέσα στο τρένο ή το λεωφορείο, δήλωσε ο McPhee. «Μέσω αυτού του καινούργιου τσιπ γραφικών, η εταιρεία μας έχει βάλει τις βάσεις για να διαμορφωθούν πιο ισχυρές μονάδες φορητών υπολογιστών. Επίσης εστιάζουμε στο πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητες των δημιουργών παρέχοντας στο εμπόριο ότι καλύτερο υπάρχει στο συγκεκριμένο τομέα.

Το συγκεκριμένο τσιπ βρισκόταν υπό ανάπτυξη εδώ και μερικά χρόνια, και τυπικά ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την Intel ούτως ώστε να επεκταθεί πέρα ​​από την αγορά των CPU.

Η νέα μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) Iris Xe Max θα δώσει τα εχέγγυα στην Intel να εισχωρήσει πιο αποτελεσματικά στον ανταγωνισμό, αφού ομολογουμένως αυτή τη στιγμή κυριαρχούν σε αυτόν τον κλάδο δύο μεγαθήρια, δηλαδή η Nvidia και AMD (Advanced Micro Devices). Οι τρεις πελάτες της Intel θα χρησιμοποιήσουν τη σειρά GPU στους νέους φορητούς υπολογιστές τους, αρχής γενομένης από σήμερα. Η Intel λέει ότι αυτό είναι μόνο η αρχή μιας στρατηγικής ώθησης στην αγορά τσιπ γραφικών που θα κορυφωθεί το 2021.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166