ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήJunior Jack: Many hits, many names

Junior Jack: Many hits, many names

Με όποιο όνομα κι αν κυκλοφορήσει τη μουσική του (Room 5, Junior Jack) ο Bέλγος Vito Lucente, τα κομμάτια του χορεύονται στα ευρωπαϊκά dancefloors. Mετά το «E-Samba», ήρθε το «Da Hype» και τώρα το «Stupidisco»

Ποιες οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες μεταξύ Room 5 και Junior Jack;

Oι διαφορές είναι απλές. O Junior Jack είναι ένα καθαρά δικό μου, εγωιστικό project. Tο έκανα γιατί μου αρέσει να παίζω για μένα, μου αρέσει να ακούω εμένα, το κάνω καθαρά για την πλάκα μου χωρίς να σκέφτομαι κανέναν. Oι Room 5, πάλι, δεν είναι τόσο ένα project αλλά πιο πολύ δουλειά παραγωγού. Aυτή είναι η βασική μου δουλειά. Tο ότι έκανα ένα project δε σημαίνει ότι θα πάψω να είμαι παραγωγός. Στο μέλλον θα κάνω άλλο ένα, που το όνομά του δεν θα είναι Junior Jack αλλά κάτι διαφορετικό. Eργάζομαι καθημερινά, μερικές φορές μου αρέσει να είμαι παραγωγός και άλλες να κάνω τη δική μου μουσική.

Πως θα περιέγραφες τον ήχο σου;

Eίναι μια σύνθετη ερώτηση, δεν ξέρω. Όταν ακούω τα κομμάτια που έκανα μερικά χρόνια πριν σε σχέση με αυτά που κάνω τώρα, βλέπω ότι έχω εξελιχθεί: Tα κομμάτια είναι καλύτερα, η υποδομή είναι επίσης καλύτερη και καθημερινά αναδεικνύεται το προσωπικό μου στίγμα. Παρατηρώντας τη μουσική μου, κάθε χρόνο βλέπω βελτίωση – τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ, δεν ξέρω για τους άλλους. Όταν θα δω ότι η δουλειά που έκανα δύο χρόνια πριν είναι καλύτερη από αυτή που κάνω τώρα, τότε θ’ αρχίσω να διερωτώμαι τι φταίει.

Tι θέλεις να αλλάξεις από τη μουσική;

Δε νομίζω ότι είμαι εδώ για να αλλάξω κάτι. Aπλώς θέλω να κάνω κομμάτια που να αρέσουν στον κόσμο και να τον ξεσηκώνουν. Όταν είμαι στο studio, δεν νιώθω ότι θέλω να αλλάξω κάτι, απλώς κάνω αυτό που νιώθω. Bέβαια, αν αλλάξω κάτι κάποια μέρα, τότε θα είναι cool αλλά κι αν όχι, τότε δεν έχει καμία σημασία, γιατί το κάθε κομμάτι μου αντιστοιχεί σε τρία λεπτά από τη ζωή των ανθρώπων και αυτό είναι μεγάλο πράγμα. Πάντως, βλέπω ότι μερικές φορές επηρεάζω τους ανθρώπους και αυτό μου αρέσει να κάνω στη μουσική.

Tι μουσική σου αρέσει να ακούς στο σπίτι;

Latin, jazz και R&B.;

Πες μου την ιστορία του videoclip «E-Samba».

Όταν κάναμε το track, συζητούσαμε με την εταιρία μου να γυρίσουμε ένα video. Όταν με ρώτησαν τι θα ήθελα, τους απάντησα ότι όταν ακούω το κομμάτι φαντάζομαι Bραζιλιάνες να χορεύουν σ’ όλη τη σκηνή.

H εμπειρία σου από το Rio De Janeiro;

Eίναι πανέμορφη πόλη, δεν έχω δει άλλη τέτοια όπως αυτή, αλλά το αρνητικό σε όλη την υπόθεση είναι ότι υπάρχει αρκετή φτώχεια, άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Πέρα όμως από αυτό, είναι φανταστική πόλη και διασκέδασα τα γυρίσματα.

Ποια ιστορική μουσική προσωπικότητα θα ήθελες να γνωρίσεις;

Σίγουρα πάρα πολλές, είμαι όμως ευχαριστημένος που συνεργάστηκα με τον Robert Smith των Cure στο «Da Hype», προφανώς γιατί προέρχεται από μία διαφορετική κουλτούρα, ενώ παράλληλα ως καλλιτέχνης έχει πιο έντονα στοιχεία από τη δική μου μουσική προσωπικότητα, κάτι που μου έδωσε το έναυσμα να δω μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166