Και οι διάσημοι έχουν ψυχή

Και οι διάσημοι έχουν ψυχή

Το Χόλιγουντ ανέκαθεν αποτελούσε τόπο λατρείας, καθώς εκεί ζούσαν τα είδωλα των κοινών θνητών αυτού του κόσμου. Αλλά ενώ ο τόπος παραμένει ακόμα λατρευτός και αποτελεί τη Μέκκα πολλών Δυτικών, οι οποίοι ονειρεύονται να το επισκεφτούν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, τα είδωλα έχουν αρχίσει και ξεθωριάζουν.

Η αλλαγή είναι συνεχώς όλο και πιο εμφανής. Ο κόσμος πλέον δεν ασχολείται με το Χόλιγουντ και τις συνήθειες του για να βρει πρότυπα, όχι μόνο στη μόδα αλλά και στον τρόπο ζωής, αλλά για να νιώσει καλύτερα αντιλαμβανόμενος ότι οι celebrities είναι άνθρωποι σαν κι εμάς με αρκετές καλές αλλά κυρίως πολλές κακές στιγμές. Η ομορφιά πια δεν θαυμάζεται, αλλά κριτικάρεται έντονα, αποδιδόμενη είτε σε νυστέρια είτε σε κόλπα του φωτογράφου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή την αλλαγή την έχουν αντιληφθεί τα media και πράττουν αναλόγως. Οι φωτογραφίες όπου ένα διάσημο πρόσωπο παρουσιάζεται τόσο τέλειο σαν να έχει βγει από πίνακα του Μποτιτσέλι, έχουν αντικατασταθεί πια έντεχνα με απλές, καθημερινές φωτογραφίες ιδιωτικών στιγμών των διάσημων, στις οποίες όπως είναι φυσικό, όχι απλά δε φαίνονται τέλειοι, αλλά αντίθετα παρουσιάζονται όσο πιο συνηθισμένοι γίνεται.

Η Μέριλιν Μονρό είχε λίγα μαλλιά και η Άβα Γκάρντερ τραβούσε το χαλαρό δέρμα του προσώπου της και το αγκίστρωνε κάτω από τα μαλλιά της. Όλοι όμως τις έχουμε στο μυαλό μας σαν πανέμορφες, αιθέριες παρουσίες, και η ιδέα και μόνο πως είχαν καράφλα ή ρυτίδες μας «χαλάει». Αν όμως ζούσαν σήμερα, με τις παρούσες συνθήκες και τις νέες συνήθειες, η κλασσική κουπ της Μέριλιν, που έχουν αντιγράψει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, δεν θα ήταν καν άξια προσοχής. Η αραίωση στα μαλλιά της από την άλλη θα ήταν πρώτο θέμα σε όλες τις κουτσομπολίστικες εκπομπές και έντυπα.

Γιατί όμως έχει σημειωθεί τέτοια μεταστροφή; Ένας από τους πλέον αρμόδιους να απαντήσουν είναι ο Mario Lavandeira, δημιουργός της PerezHilton.com, μιας από τις πιο επιτυχημένες ιστοσελίδες κουτσομπολίστικου περιεχομένου στο Διαδίκτυο. «Σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε κάτι που κανονικά δεν έπρεπε ή δεν μπορούσαμε να δούμε. Για αυτό και μας αρέσουν οι φυσικές φωτογραφίες, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι δεν έχει αγγίξει το χέρι του θεού τους διάσημους, αλλά του στυλίστα ή του επαγγελματία φωτογράφου», δήλωσε ο Lavandeira στους NY Times.

Αυτό που ίσως τελικά τραβάει όλους προς αυτές τις εικόνες είναι ότι διευκολύνουν την δημιουργία πιθανών σεναρίων για το τι μπορεί να συμβαίνει στην ιδιωτική ζωή των διασήμων, αφήνοντας έτσι περιθώρια για ελπίδες ότι η δική τους ζωή δε διαφέρει τελικά και τόσο πολύ από των απλών θνητών.

Προηγούμενο άρθροΛαός και …Κολωνάκι έχουν την ίδια δίαιτα
Επόμενο άρθροΤο bullying στην πολιτική σκηνή
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας