Λαός και …Κολωνάκι έχουν την ίδια δίαιτα

Λαός και …Κολωνάκι έχουν την ίδια δίαιτα

Η δίαιτα των ατόμων δεν κοιτά ταξικές και οικονομικές διαφορές, αφού πλούσιοι και φτωχοί λαμβάνουν τα ίδια διατροφικά συστατικά, σύμφωνα με έρευνες που διεξήχθησαν στην Αγγλία. Προς έκπληξη των ειδικών της δημόσιας υγείας η έρευνα που έγινε ήρθε να αντικρούσει τα όσα πίστευαν έως τώρα για την δίαιατα των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων.

Επιστήμονες πιστεύουν ότι η έλλειψη βασικών στοιχείων από την διατροφή μας μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια, καρκίνο και παχυσαρκία. Για αυτό άλλωστε, υπήρχαν και ανησυχίες ότι η δίαιτα των ατόμων με χαμηλό εισόδημα θα ήταν διέφερα αρκετά από αυτή των .

Ωστόσο, στην έρευνα, που συμμετείχαν 3.500 άτομα χαμηλού εισοδήματος, παρατηρήθηκε ότι το φαγητό που κατανάλωναν, παρόλο που δεν ήταν απόλυτα υγιές, ήταν παρόμοιο με αυτό του μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού.

Το 80% των συμμετεχόντων ισχυρίστηκαν ότι ψωνίζουν κυρίως από μεγάλα σούπερ-μάρκετ και ότι οι συνθήκες μαγειρικής και αποθήκευσης των τροφίμων είναι ικανοποιητικές.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν, επίσης, υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας, καθώς το 62% των ανδρών, το 63% των γυναικών, το 35% των αγοριών και το 34% των κοριτσιών ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ακόμη, παρατηρήθηκαν υψηλά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ και τσιγάρων σε αντίθεση με τα χαμηλά επίπεδα άσκησης.

Ο Δρ. Alan Maryon Davis, πρόεδρος της Σχολής Δημόσιας Υγείας, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εκπληκτικά, αφού οι ειδικοί περίμεναν ότι το χάσμα μεταξύ των δύο κοινωνικών στρωμάτων αναφορικά με τη διατροφή τους θα ήταν μεγαλύτερο».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «είναι ενθαρρυντικό που άτομα με χαμηλό εισόδημα δεν έχουν χειρότερη δίαιτα από τα ανώτερα οικονομικά στρώματα, συγχρόνως, όμως, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν τρέφεται υγιεινά».

Και φυσικά να κλείσουμε με κάτι αρκετά ενδιαφέρον. Τα παλαιότερα χρόνια, πριν πολλές δεκαετίες στα χωριά της Ελλάδος, ο κόσμος κατανάλωνε ελάχιστο κρέας, επειδή κατά πρώτο λόγο δεν είχε χρήματα για να το αγοράσει, και κατά δεύτερο λόγο, γιατί δεν είχε είχε κατάψυξη και ψυγείο για να τα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που σημαίνει ότι, τρέφονταν με όσπρια, ζυμαρικά και κανένα κοτόπουλο στο τσακίρ κέφι από τα οικόσιτα που είχαν στο κοτέτσι.

Προηγούμενο άρθροWeb 3.0: Κοινότητες ή φυλακές;
Επόμενο άρθροΚαι οι διάσημοι έχουν ψυχή
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας