Οι Βρετανικές επιχειρήσεις πλήττονται καθημερινά από 38 διαφορετικές επιθέσεις ransomware

Οι Βρετανικές επιχειρήσεις πλήττονται καθημερινά από 38 διαφορετικές επιθέσεις ransomware

Οι Βρετανικές επιχειρήσεις πλήττονται καθημερινά από 38 διαφορετικές επιθέσεις ransomware.

Οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου πλήττονται καθημερινά από όλο και περισσότερες επιθέσεις ransomware, και ίσως το πιο δυσάρεστο όλων είναι ότι καλύπτονται ένα ευρύ φάσμα απειλών που μεταλλάσσονται διαρκώς για να γίνει πιο αποτελεσματικό το χακάρισμα.

Μια νέα αναφορά από την SonicWall διαπίστωσε ότι περίπου 38 νέες επιθέσεις ransomware ανιχνεύονται κάθε μέρα – που σημαίνει ότι φέτος έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 2.500 επιθέσεις τύπου ransomware.

Στην έκθεσή της, με τίτλο «2018 SonicWall Cyber ​​Threat Report», υποστηρίζει ότι ο αριθμός των επιθέσεων ransomware μπορεί να μειώθηκε, αλλά έχουν γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματικά, εν αντιθέσει με το παρελθόν.

Ο αριθμός των επιθέσεων μειώθηκε από 645 εκατομμύρια σε 184 εκατομμύρια σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου μεταξύ 2016 και 2017, και αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι ο αριθμός των μοναδικών παραλλαγών ransomware που κυκλοφορούν αυξήθηκε κατά 101% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι χρήστες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν το Microsoft Edge και το Apple TV. Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) θα γίνει το επόμενο πεδίο μάχης για τους χάκερς.

Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που κρυπτογραφεί όλα τα δεδομένα σε κάποια συσκευή, όπως επιτραπέζιος υπολογιστής, smartphone, tablet και άλλα πολλά (συμπεριλαμβανομένου του cloud storage) και απαιτεί από τα θύματα να πλπηρώσουν λύτρα για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα τους και να ανακτήσουν ξανά τα αρχεία τους στην κανονική τους μορφή. Συνήθως το Ransomware επιτίθεται σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα θύματα του.

Η καταβολή των λύτρων από μεριάς των θυμάτων που συνήθως ζητείται για την αποκρυπτογράφηση των αρχείων, δεν εγγυάται την επιστροφή τους, και σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες ξανά ζητάνε κι άλλα χρήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας