ΑρχικήΟχήματαKalashnikov electric bike: Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Καλάσνικωφ

Kalashnikov electric bike: Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Καλάσνικωφ

Kalashnikov electric bike: Η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Καλάσνικωφ.

Ο Καλάσνικοφ, ο ρωσικός κατασκευαστής όπλων και δημιουργός του διάσημου τουφέκι AK-47, έχει αναπτύξει μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία και τον στρατό της χώρας. Θα χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το επόμενο έτος για καθήκοντα που σχετίζονται με την ασφάλεια γύρω από την αθλητική εκδήλωση.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Kalashnikov, το μηχανάκι έχει μέγιστη αυτονομία απόστασης 150km και είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 15kW. Ο Καλάσνικοφ θα παραδώσει μια παρτίδα 50 τέτοιων οχημάτων στην αστυνομία τον επόμενο χρόνο. Τα μηχανάκια θα χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως και σε φυσικά πάρκα, αναφέρει η έκθεση.

Το ηλεκτρικό μηχανάκι είναι ουσιαστικά όχημα με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναβαθμίσει την οικολογική προστασία των πόλεων, αναφέρει η έκθεση.

Η εταιρεία έχει κατασκευάσει δύο εκδόσεις αυτή της μοτοσυκλέτας- μία για τους στρατιωτικούς και η άλλη για την αστυνομία. Δεν υπάρχουν εντυπωσιακές διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων, εκτός από την εξωτερική βαφή και μερικά εξαρτήματα.

Ο στρατιωτική μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη σε καφέ χρώμα παραλλαγής τύπου καμουφλάζ, ενώ η έκδοση της αστυνομίας είναι σε λευκό και μπλε. Η στρατιωτική παραλλαγή έχει επίσης μια ειδικά κατεργασμένη σέλλα για θήκες όπλων που λείπει από την αστυνομική επένδυση.

Είναι κατασκευασμένο από μια θυγατρική εταιρεία της Kalashnikov που ονομάζεται IZH, η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα μπορούσε επίσης να είναι ικανό για ελαφρύ off-roading όπως αποδεικνύεται από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η εταιρεία.

Εκτός από τα στοιχεία εμβέλειας, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με την ισχύ της μοτοσικλέτας, την τελική ταχύτητα, τη ροπή και τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Το βίντεο, ωστόσο, δείχνει ένα μεγάλο καλώδιο φόρτισης που είναι τοποθετημένο σε κάθε πλευρά του οχήματος. Δεν είναι σαφές εάν οι μπαταρίες αυτές είναι αποσπώμενες ή ενσωματωμένες και είναι οι βασικές.

Μια αναφορά του Jalopnik σημειώνει ότι, ενώ υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με αυτό το μηχανάκι, μπορεί η παρούσα μυστικοπάθεια να είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ για να αποκτήσει περισσότερη φήμη, κάτι που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια από πολλές εταιρείες.

Το όπλο AK-47 που κατασκευάζεται από την εταιρεία είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και θανατηφόρα όπλα που φτιαχτεί ποτέ, μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν στρατιωτικοί φίλοι σας

Τον περασμένο μήνα, υπήρξε μία αναφορά για ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την ίδια εταιρεία και έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα το γύρο του διαδικτύου. Ήταν ένα ημιτελές πρωτότυπο, και τροφοδοτούνταν από ηλεκτρικούς κινητήρες.

Τα ηλεκτρικά οχήματα όπως αυτό θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα στο πεδίο της μάχης, σημειώνει η Popular Mechanics, αφού είναι αόρατα λόγω του καμουφλάζ, έχουν χαμηλές θερμοκρασίες και συνήθως είναι εύκολο να το χειριστεί κάποιος.

Ο Αμερικανικός στρατός, μαζί με την Darpa, εργάζεται επίσης σε μια παρόμοια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που ονομάζεται Alta Redshift MX, η οποία έχει αναφερθείσα εμβέλεια 273 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166