Ο διευθυντής της CIA είπε ότι το WikiLeaks μοιάζει με τον Isis και τη Χεζμπολάχ

Ο διευθυντής της CIA είπε ότι το WikiLeaks μοιάζει με τον Isis και τη Χεζμπολάχ.

Ο διευθυντής της CIA είπε ότι το WikiLeaks μοιάζει με τον Isis και τη Χεζμπολάχ.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, ο Julian Assange έγινε ακόμη για μία φορά το κόκκινο πανί από τον διευθυντή της CIA, Mike Pompeo, αφού ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «εργάζεται για να καταργήσει» τον ιστότοπο καταγγελιών.

Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής για την Εθνική Ασφάλεια του Ιδρύματος για την Προστασία των Δημοκρατιών (FDD) αυτή την εβδομάδα (19 Οκτωβρίου), ο Pompeo παρομοίωσε τον ιστότοπο WikiLeaks που προστατεύει το απόρρητο εκείνων που ανεβάζουν μυστικά ως παρακρατική οργάνωση και τη σύγκρινε με τη Χεζμπολάχ, την Isis και την Αλ-Κάιντα.

“Είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο κακό, και προσπαθούμε να καταργήσουμε αυτή την απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τουλάχιστον να μειώσουμε αυτήν την απειλή”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στην Ουάσιγκτον.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τη φερόμενη κρατική χρηματοδότηση από άλλες χώρες κατά τη διάρκεια των Αμερικανικών εκλογών το περασμένο έτος και υποσχέθηκε ότι η CIA πρόκειται να γίνει “πολύ πιο κακό πρακτορείο για τα συμφέροντα του WikiLeaks” στο εγγύς μέλλον.

Αναφερόμενος στις υποτιθέμενες ομοιότητες μεταξύ των τριών ομάδων τρομοκρατίας και του WikiLeaks, σχολίασε : «Κανένας από αυτούς δεν είναι μέλος του ΟΗΕ – όλοι αυτοί είναι μη κρατικοί φορείς, καθένας από τους οποίους έχει όχι μόνο την ικανότητα να λασπολογεί στον κυβερνοχώρο “.

Ο Pompeo δεσμεύθηκε ότι η υπηρεσία του θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί για την καταπολέμηση των παρακρατικών οργανώσεων και των «αντιπάλων που έχουν σκοπό να πλήξουν τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ».

Ο Assange δεν έχασε ευκαιρία και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter, έγραψε πως: “WikiLeaks = ISIS. Η CIA μάλλον ζει σε ένα κόσμο που δεν έχει λογική”.

Ο Assange, ο οποίος παραμένει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο υπό πολιτικό άσυλο, αποτέλεσε το θέμα της οργής του Pompeo τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, μετά την ανάληψη της θέσης ως επικεφαλής της CIA.

Στην πρώτη ομιλία του, ο νεοδιορισμένος αρχηγός της CIA αποκάλεσε τον αφεντικό του WikiLeaks «ένα θρασύδειλο κρυμμένο πίσω από μια οθόνη» και ισχυρίστηκε ότι η ηγεσία και οι διαχειριστές του ιστοτόπου είναι «συνεργάτες κρατικών φορέων, όπως η Ρωσία».

Πράγματι, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών πιστεύει ότι το WikiLeaks βοήθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της εκλογής του 2016 μέσω μιας σειράς καταστροφικών διαρροών. Ο Assange αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την αξίωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας