Καμένη η νεολαία στα video games (βίντεο)

Καμμένη η νεολαία στο video games (βίντεο)

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε

Αν και πρακτικά λόγω της ενασχόλησης μου με την τεχνολογία θα έπρεπε λογικά να πλέκω το εγκώμιο των βιντεοπαιχνιδιών, και να λέω στον κόσμο πως το video gaming δεν είναι τόσο βλαβερό, όπως κάνουν οι πιο πολλοί ιστότοποι σε αυτόν τομέα για να προσελκύσουν επισκέπτες, κλείνοντας τα μάτια μου στον κατήφορο που έχουν πάρει τα νεαρά άτομα, διότι μην ξεχνάμε πως βρίσκονται όλη μέρα καθηλωμένοι μπροστά σε ένα υπολογιστή.

Αντιθέτως, επιλέγω να μιλήσω ανοιχτά και να εξηγήσω σε όλους πως ο χρόνος που αναλώνεται στο video gaming είναι ουσιαστικά νεκρός χρόνος που χάνεται και δεν γυρίζει πίσω ανεπιστρεπτί.

Ωστόσο, επειδή η μεγαλύτερη μερίδα των χρηστών που ασχολείται με το video gaming είναι αναμφισβήτητα τα νεαρά άτομα κάτω των 25 ετών, σημαίνει πως αυτά τα άτομα χάνουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, και δυστυχώς αντί να κάνουν διάφορα δημιουργικά πράγματα, μέσα από το διαδίκτυο, όπως να μαθαίνουν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο ή φωτογραφίας και κάποια στιγμή στο μέλλον εφόσον έχουν τις ικανότητες να πωλούν τις υπηρεσίες τους και να κερδίζουν χρήματα, ή ακόμη και να πιάσουν εργασία σε μία επιχείρηση ή εταιρία, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, και καταδικάζουν τον εαυτό τους, σε μία ζωή χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης αναφορικά με τα ανήλικα άτομα έχουν οι κηδεμόνες που δεν εποπτεύουν σωστά τα τέκνα τους, αδιαφορώντας κυρίως από αμέλεια, αφού ως γνωστόν κανένας γονιός δεν θέλει το κακό του παιδιού του, εντούτοις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είτε γίνεται επιτηδευμένα, είτε άθελα. Επομένως ενδιαφερθείτε για τα παιδιά σας και βοηθήστε τα να απεξαρτηθούν από τον εθισμό του video gaming.

Φυσικά, καταλαβαίνω πως με αυτό το βίντεο θα στεναχωρήσω την πλειοψηφία των αναγνωστών μου στο Texnologia.Net όμως έχω μάθει να μη βάζω νερό στο κρασί μου, και όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως πάντα επιλέγω να κάνω το σωστό, με όποιο τίμημα και αν έχει η εκάστοτε απόφαση μου να μιλήσω ανοιχτά.