Κάνε τη δουλειά παιχνίδι και ξεχώρισε τάχιστα

Κάνε τη δουλειά παιχνίδι και ξεχώρισε τάχιστα

Ο Charlie Walk, διευθυντής της Epic Records, κέρδισε το καλoσχεδιασμένο και αυτοκρατορικό γραφείο του ύστερα από σκληρή δουλειά, και παράλληλα αδυσώπητη μάχη από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του. Θα σου μάθει πως θα μετατρέψεις το δικό σου γραφείο σε πανίσχυρο κέντρο αποφάσεων. Διάβασε παρακάτω τις λεπτομέρειες που σου παρέχει για τούτο το θέμα το Texnologia.Net.

Κοίτα ψηλά

Ηθελα να ακολουθήσω αυτό που κάνω τώρα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από την ηλικία των έξι ετών. Ξεκίνησα να δουλεύω στο κολέγιο κολλώντας αφίσες του Alice Cooper με αλυσίδες και των New Kids on the Block με σορτσάκια. Δεν πήδηξα πάνω από κανένα σκαλοπάτι στην ανέλιξή μου. Με αυτόν τον τρόπο έμαθα πώς πρέπει να διευθύνω. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με βάση το κοινό συμφέρον και να είναι συλλογικές.

Φτιάξε το κάστρο σου

Το γραφείο σου πρέπει να αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα και γενικότερα το στυλ σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να γίνεις δημιουργικός και να χαλαρώσεις το μυαλό σου από το στρες της δουλειάς. Το δικό μου γραφείο θέλω να είναι το μέρος, στο οποίο παράγω ιδέες.

H κατάσταση στα χέρια σου

Ενα είναι το μυστικό για να επιτύχεις σε κάθε εταιρεία που ακολουθεί τα παραδοσιακά πρότυπα εργασίας: πρέπει να γίνεις εργολάβος. Πρέπει να κάνεις τη διαφορά, την αλλαγή. Αν περιμένεις με σταυρωμένα χέρια, δεν θα έρθει ποτέ η ευκαιρία που ζητάς. Μη φοβάσαι να ζητήσεις πράγματα.

Κάνε τη δουλειά παιχνίδι

Μόλις ξεκίνησα να δουλεύω στην εταιρεία Epic Records, το γραφείο μου είχε ίδια όψη με αυτό του οδοντιάτρου μου. Υπήρχε απίστευτη ησυχία και όλα φαίνονταν στατικά, σαν να μη γινόταν τίποτα. Το άλλαξα τελείως. Γέμισα τους τοίχους με τουλάχιστον 60 ηχεία και σχεδίασα ένα σύστημα, το οποίο μπορεί και παίζει τη μουσική μας ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να μπορείς αρχικά να εντυπωσιάσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εταιρεία, για να μπορέσεις στη συνέχεια να εντυπωσιάσεις κι αυτούς που βρίσκονται έξω από αυτήν.

Δουλειές του δρόμου

Η πεποίθησή μου ήταν και είναι ότι η διεκπεραίωση γίνεται στο γραφείο, αλλά η πραγματική δουλειά γίνεται στους δρόμους. Πολλές από τις συναντήσεις μου έχουν γίνει στο μετρό. Επίσης, μερικές από τις καλύτερες ιδέες που είχα ποτέ μού ήρθαν όταν δεν είχα δίπλα μου ούτε τον υπολογιστή ούτε τα τηλέφωνά μου. Το πιο καλό παράδειγμα είναι το εξής: υπογράψαμε συμβόλαιο με τον Sean Kingston (18χρονος μουσικός της R&B; που έκανε πλατινένιο δίσκο) όταν για πρώτη φορά τον ακούσαμε ένα πρωινό σε ένα αυτοσχέδιο μονόλεπτο live σε ένα στούντιο.

Βγες από το Γραφείο

Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά σου είναι να κάθεσαι μόνος σου στο γραφείο και να αγχώνεσαι.

Το να πας με τους συναδέλφους σου για καφέ δρα ως αγχολυτικό, αναφέρουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνδρες που βρίσκονταν υπό καθεστώς έντονου εργασιακού στρες και δεν «εκμεταλλεύονταν» τη συναισθηματική αλλά και πρακτική στήριξη των συναδέλφων τους αντιμετώπιζαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν κατάθλιψη. «Το εργασιακό στρες υποσκάπτει την αποτελεσματικότητα και τη διαύγεια πνεύματος, που είναι σημαντικά στο να θέτεις προτεραιότητες στη δουλειά» αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης Εμα Ρόμπερτσον Μπλάκμορ και προσθέτει ότι οι έμπιστοι συνεργάτες δίνουν ώθηση στην αυτοπεποίθησή σου και σε βοηθούν να δεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να ανταποκριθείς καλύτερα στις προκλήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας