Κατασκευάστε πυρηνικά καταφύγια στις αυλές σας…

Κατασκευάστε πυρηνικά καταφύγια στις αυλές σας...

Μια συνηθισμένη μέρα σαν και αυτή, το 1961, ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι, μιλώντας σε εκπροσώπους της πολιτικής άμυνας καλούσε τις αμερικανικές οικογένειες να χτίσουν καταφύγια κάτω από τα σπίτια τους για να προστατευτούν στην περίπτωση που θα σημειωνόταν πυρηνικός πόλεμος με την Σοβιετική Ένωση.

Ο Κένεντι ταυτόχρονα διαβεβαίωνε τον αμερικανικό λαό πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε λίγο καιρό θα ήταν ικανές να προστατέψουν τις ΗΠΑ από οποιαδήποτε επίθεση.

Μόνο έναν χρόνο αργότερα, οι φόβοι του Κένεντι θα γίνονταν πραγματικότητα, καθώς οι δυο υπερδυνάμεις θα έρθουν μόλις ένα βήμα πριν ένα πυρηνικό πόλεμο με την κρίση που προκάλεσε η υπόθεση με τους ρωσικούς πυραύλους στην Κούβα.

Στις 13 μέρες που ακολούθησαν, πολλοί αμερικανοί είχαν ετοιμαστεί για ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα αγοράζοντες κονσέρβες, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρύβονταν στα καταφύγια που είχαν χτίσει στις αυλές τους.

Ήταν η εποχή που σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, Τζάκι Κένεντι, είχε παρακαλέσει τον σύζυγό της να της επιτρέψει, όπως και στα παιδιά τους, να παραμείνουν στο πλάι του ακόμη και σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Οι δηλώσεις της Τζάκι προέρχονται από ηχογραφημένες συνεντεύξεις της, περίπου χρονικής διάρκειας 8 ωρών. Αυτές τις είχε δώσει στον Άρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ το 1964, δηλαδή σχεδόν μερικούς μήνες μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι το Νοέμβριο του 1963. Αναφέροντας επί λέξει τα εξής:

“Σε παρακαλώ μην με αναγκάσεις να φύγω. Αν κάτι συμβεί, θα μείνουμε όλοι μαζί σου”, είχε πει στον Κένεντι, ακόμα και αν δεν υπήρχε αρκετός χώρος στο καταφύγιο του Λευκού Οίκου, η Τζάκι του είχε πει: “Αν θέλεις, θέλω να μείνω στους κήπους αν αυτό συμβεί -ξέρεις τι-, θέλω μόνο να είμαι μαζί σου, θέλω να πεθάνω μαζί σου και τα παιδιά επίσης, περισσότερο από το να ζήσω χωρίς εσένα”.

Η παραπάνω δήλωση παραπέμπει πραγματικά σε μία γυναίκα με σπουδαία προσωπικότητα, που δυστυχώς έμεινε γνωστή στην ιστορία κυρίως για την ομορφιά της, και λιγότερο για τον πλούσιο ψυχικό της κόσμο.

Προηγούμενο άρθροH ερωτική ζωή του ζευγαριού μετά μετά τη γέννηση του παιδιού
Επόμενο άρθροHalo: Combat Evolved
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας